Ozren Kebo: Podrška uvaženom gradonačelniku Abdulahu Skaki

Radiosarajevo.ba
Ozren Kebo: Podrška uvaženom gradonačelniku Abdulahu Skaki
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Abdulah Skaka

Poznati novinar i kolumnista Ozren Kebo na svom je Facebook profilu objavio tekst, potaknut, kako sam kaže, hiperinflacijom izrugivanja na račun aktuelnog gradonačelnika  zbog njegovih čestih lapsusa u javnim nastupima. 

Tekst je do sada pridobio simpatije na Facebooku, a neke kolege su u komentarima pisali da su i sami skloni greškama u javnim nastupima. U dogovoru s autorom, prenosimo tekst u cjelosti.  

Piše: Ozren Kebo,  Facebook 

Ovim skromnim činom javne pobune nastoji se izraziti podrška sarajevskom gradonačelniku Abdulahu Skaki. Samo mi koji također pravimo lapsuse na svakom koraku znamo kako mu je kad se za*ebajete na njegov račun.

Ne možemo svi biti Hegeli, Krleže i Džeke, mora neko i griješiti kad govori,  mora neko i penale promašivati.

Nema većeg lapsusdžije od mene. To koliko sam puta umjesto Stjepan Kljuić rekao Stjepan Mesić, a koliko puta umjesto Stjepan Mesić - Stjepan Kljuić, to možda znaju jedino oni gore, visoko na nebesima. Da me satima po tabanima škakljite, ne bih znao razlikovati Ravnu goru od Ravne planine.

Jedino nikada nisam miješao fašizam i antifašizam, za mene je antifašista svako ko i jednu zucne protiv napuštenih pasa. Pardon, za mene je fašista svako ko zucne protiv napuštenih pasa.

Osim toga, mnogi ljudi govore da je vrijedan, proaktivan, sluša pametnije od sebe. Edmond Oferman kaze - džaba sav novac, da nije bilo Skake, ne bi bilo žičare. Zna čovjek šta govori, umalo nije povukao donaciju zbog prethodne uprave.

Uglavnom, Abdulaše, ima nas koji saučestvujemo. Mozak je brzoplet i površan, leti na prvu asocijaciju.

Eto, i to izrekosmo. A sad svi na svoje radne zadatke...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije