Merdijana Sadović o aferi "polovnjače" i pismenosti institucija

Radiosarajevo.ba
Merdijana Sadović o aferi "polovnjače" i pismenosti institucija

Merdijana Sadović, novinarka i voditeljica kultnog prijeratnog Omladinskog programa - II programa Radio Sarajeva, objavila je na Facebook-u zanimljiv komentar u vezi s ponašanjem zamjenika glavnog sekretara Predsjedništva BiH Dženana Selimbegovića. Selimbegovićev komentar izazvao je ogorčenje javnosti nakon što je vrijeđao novinarke BHT-a.

Selimbegović je na Facebooku vrijeđao novinarke Sanelu Prašović-Gadžo i Arijanu Saračević-Helać, tako što ih je nazvao "polovnjačama".

Nakon toga, Selimbegović je dobio podršku nekoliko kolega, također državnih službenika, među kojima je i federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić.

"Afera 'polovnjače' je između ostalog razotkrila vrlo nizak nivo informacijske i medijske pismenosti u državnim institucijama koje bi pod hitno morale organizirati kurseve za sve svoje uposlenike", navela je, između ostalog, Sadović.

U Instituciji ombudsmena za ljudska prava u BiH pokrenut je predmet u vezi s ponašanjem  Selimbegovića, koji je izazvao ogorčenje javnosti nakon što je vrijeđao novinarke BHT-a.

merdijana_sadovic_komentar.jpg - undefined

Facebook: merdijana_sadovic_komentar.jpg

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije