Haris Pašović o dobrim ljudima širom Balkana koji pokazuju da se može zajedno

Radiosarajevo.ba
Haris Pašović o dobrim ljudima širom Balkana koji pokazuju da se može zajedno
FOTO: Facebook / Haris Pašović

Novak Đoković i Goran Ivanišević su šokirali nacionaliste odlučivši, s radošću, da rade zajedno, napisao je na svom Facebook profilu proslavljeni bosanskohercegovački režiser Haris Pašović.

Ratni tekst o Goranu Ivaniševiću koji je naljutio cijelu Srbiju

Ella Hrgić i Inas Dagoje iz Travnika su išli u etnički odvojene škole - ona u hrvatsku, on u bošnjačku, a nedavno su se vjenčali i njihova priča je postala regionalna i svjetska vijest. Pop kultura odavno ne priznaje podjele. Mediji svakodnevno prate Severinu i Igora, Radu i Harisa, Srbija jako voli Jalu, Bubu, Džejlu, Mirzu Selimovića, Amara Gileta...”, napisao je Pašović.

Nastzavio je da “Bosna jako voli Mariju Šerifović, Milicu Pavlović, Milicu Todorović...”.

“U umjetnosti je sasvim normalno da Andarš Urban i Igor Vuk Torbica rade u Makedoniji, Selma Spahić u Hrvatskoj i Srbiji, da Jasmila Žbanić snima sa Zrinkom Cvitešić i Leonom Lučevim, Danis Tanović sa Goranom Bogdanom, Lučev sa Ognjenom Glavonićem, da Ermin Bravo igra u Dubrovniku, Maja Izetbegović u Beogradu, a Hana Selimović u Rijeci”, pojasnio je Pašović.

Prema njegovim riječima, normalno je da glumci novosadske Promene igraju sa glumcima sarajevskog East West Centra...

“To su ljudi iz mladjih generacija, a koliko tek glumaca, reditelja, pjevača i drugih javnih osoba iz starijih, predratnih generacija, radi u svim zemljama na Balkanu od Mirjane Karanović do Dine Mustafića, od Lepe Brene do Dine Merlina, od Mikija Manojlovića do Bobe Jeličića, od Jelene Karleuše do Halida Bešlića, od Jasne Djurišić do Nine Violić, od Borisa Isakovića do Enisa Beslagića, od Mileta Kitića do Ace Pejovića i koliko još mnogih, mnogih drugih... Koliko još ljudi, koji nisu javna imena, živi normalan i radostan život sa ljudima drugih nacija na Balkanu!”, zaključio je Pašović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije