Dragan Bursać: Dobro jutro okupiranom srpskom Nikšiću!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Dobro jutro okupiranom srpskom Nikšiću!
FOTO: Arhiv / Dragan Bursać

Čudna jada da grad narodnog heroja Ljuba Čupića okupiraju marširajuće četničke horde uz povike “krstiće se i ko neće“, čudna jada od Nikšića grada, koji je onako uz golemu podršku parasrpskih izbornih padobranaca urinirao po Junaku i njegovom antifašističkom naslijeđu. Eto, oni koji podržavaju i dive se ideologiji Čupićevih ubica, slave po Nikšiću. Jad!

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

Dobro jutro i dobro došli u novu srpsku enklavu, u grad Nikšić. Nekada grad Ljuba Čupića, a od danas grad četničkih vojvoda, litijaša i srbijanskih gaulajtera i povjerenika. ProsrBski blok ili blokovi uz podršku SPC-a i sile medijske logistike iz Srbije, uspjeli su da od Grada heroja makar počnu praviti zabačenu prćijicu srpskog sveta. 

I to je na perverzan način izgleda u redu!

Kad se neozbiljno shvati rijaliti nakana

Valjda treba stvari nulirati, valjda iz nule treba otići u minus, iz minusa na dno, treba probiti dno, pa onda sa dna nazad, stvarati ono što je već bilo i što je stvoreno. A bilo je i pripovijeda se, dakako prije troprste četničke bakljade i nedavača Kosova, bio je jedan antifašistički grad pod Trebjesom koji se imao čime podičiti. 

Nego, dobro jutro i vama građanistima, koji ste prespavali, koji ste URA-šili sa Dritanom dok vam se grad razvaljivao i punio crnim džipovima i glasačkim tijelom od Trebinja do Vojvodine! Eto, vi ste valjda bili u vjeri i nadi da se “Bitka za Nikšić“, kako ju je krstio Vučićev (pro)četnički medijski ideolog Milomir Marić, dakle bili ste u čvrstom ubijeđenju da se vodi virtuelna borba za neko gradsko vijeće, za napredne komunalne usluge u gradu, za boljitak Nikšića i njegovih građana, dočim su DF, tzv Demokrate, i URA-ši imali sasvim drugu nakanu, pa su je i ispunili. Tako vam je to kad se ozbiljno shvati ta nakana u širenju srpskog sveta. Onda ostane 40% najiskreniji Crnogoraca i ostalih građana Nikšića da brane grad od svih pošasti. Nedovoljno…

Prva kokarda Nikšića

Tako vam je to kad četnički vojvoda Andrija Mandić in vivo inauguriše četnika poletarca sa nemalim desničarskim stažem, Marka Kovačevića u novu prvu glavu Nikšića. 

Tako vam je to, odjednom se više ne priča o boljitku i standardu građana, o napretku ekonomije,EU integracijama, sad se “ne daje Kosovo“ i srbuje. Iskreno…

Jer to je agenda nove vlasti i lučonoša srpskog sveta, profesionalnih četnika iz desničarskih srpskih desperadosa iz ubijeđenja. 

“Naša koalicija zamajac je velike pobjede. Ja ću biti predsjednik opštine Nikšić iz koalicije ZBNK, a ne iz neke druge koalicije", izjavljuje zajapureno Kovačević dok mu se fotografija sa šubarom i kokardom crni sa portala, onih iole normalnih, koji su upozoravali na četničko zlo i onih koji se istim tim zlom ponose i zlo promovišu. 

Pa jeste, isitna je- zamajac koji je onakraj avgusta prošle godine potegnut, evo vrti se, spinuje, usisava u svoje ždrijelo sve i kao kancer nagriza antifašističku, građansku Crnu Goru. 

Srpskim tronošcem na zdravu pamet

“Srbija, Srpska i Crna Gora mogu da budu novi tronožac regiona koji garantuje stabilnost čitavog Balkana", rekao je nedavno ovaj četnički entuzijasta, a uskoro gradonačelni Nikšića, Kovačević.

Nego, prije sedam dana, dozvolite mi da privatizujem ovaj prostor, upitao sam predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, hoće li biti rehabilitacije četničkog pokreta po uzoru na sramnu srbijansku reviziju. Reče mi da je to gotovo nemoguće, a ja sam primijetićete pesimista, sve gledajući Kovačevićevu kokardu, pa kažem da je to sad gotovo neizbježno. I ko kaže da pesimisti nisu samo dobro obaviješteni realisti. Na žalost!

A kako i neće biti četničke rehabilitacije, kad je tzv. Preuzimanje Nikšića vođeno pod najfriškijim motom, ”Krstiće se i ko neće“. Pod tom dogmom, za one koji ne znaju, a izgleda ih uvijek ima, izvršeno je etničko čišćenje u Trebinju i istočnoj Hercegovini, kada su ovi prostori ostali, preciznije, očišćrni su od muslimana Bošnjaka i katolika Hrvata. Pa je sasvim jasno kakve to “komunalne aktivnosti“ zaziva buduća vast u Nikšiću. Oni su slabo sazdani za drugačije komunalije.  

I da čudna jada da grad narodnog heroja Ljuba Čupića okupiraju marširajuće četničke horde uz povike “Krstiće se i ko neće“, čudna jada od Nikšića grada, koji je onako uz golemu podršku parasrpskih izbornih padobranaca urinirao po Junaku i njegovom antifašističkom naslijeđu. Eto, oni koji podržavaju i dive se ideologiji Čupićevih ubica, slave po Nikšiću. Glasni da glasniji ne mogu biti. 

Istorijski rikverc

Na koncu, nekako znam da će biti vječna Crna Gora makar zbog onih 40% stamenih građana Nikšića, ali  povijesni rikverc će se itekako odvesti. 

Na koncu konaca, moje iskreno divljenje onoj tihojljudskoj, sada već manjini koja je u Crnoj Gori vodila istinsku antifašističku borbu do zadnjeg trena i moj puni prezir pogotovo pomagačima četničkim, kojekavim mentalnim zaludnicima, uhljebima, prelivodama i vodonošama srpskog sveta, koji ni danas nemaju hrabrosti i muda da glasno da glasno i jasno kažu ko su! A oni su obični saradnici ukupatora!

I zato, kako rekoše litijaši na iznajmljivanje, veseli se srpski rode, dobro jutro srpskoj Banjaluci, Beogradu i Nikšiću. 

Podgorice, šta ćemo sa tobom? Jesi li srpski tronožac ili uz Cetinje Pijemont?!

I šta kažete četnici, krstiće se i ko neće?! E pa neće!

DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije