Marjanović: Zabranom provjera diploma, pojedinci tumače zakon u svoju korist

Radiosarajevo.ba
Marjanović: Zabranom provjera diploma, pojedinci tumače zakon u svoju korist
Radiosarajevo.ba / Damir Marjanović

Zakoni bi trebali da štite državu i one koji poštuju zakone od onih koji su na drugoj strani i koji ne poštuju tu istu državu i smiju se onima koji se drže slova zakona i sanjaju o pravdi.

Piše: Prof dr. Damir Marjanović 

Tragom današnje informacije da je Agencija za zaštitu ličnih podataka je problematizirala, tj. zabranila provjeru diploma u Parlamentu BiH (a vjerujem da će ovu odluku koristiti i druge institucije i nivoi) u cilju zaštite "pravne sigurnosti uposlenika", pitam se da li se štite oni koji uistinu trebaju biti zaštićeni ili oni koji su, bez obzira na njihove prevare, već desetljećima zaštićeni tumačenjem zakona u njihovu korist.

Bez komentara: Državna agencija ne dozvoljava provjeru diploma u institucijama BiH!

S tim u vezi, kao ohrabrenje svim onima koji pošteno rade svoj posao, a koji bi "doživjeli pravnu nelagodu" ako im se pošteno stečena diploma zatraži, postavljam ovu sliku i otkrivam "dio osobnih podataka" o meni (minimalno cenzuriran tek reda radi :) ), bez ikakve nelagode!

S druge strane uvažene eksperte iz Agencije pozivam da provjere šta se desilo sa desetinama hiljada osobnih i genetičkih podataka Bosanaca i Hercegovaca koji su nedavno bez odobrenja vlasnika napustili Bosnu i Hercegovinu i koji su, uz znanje države, pohranjeni u Holandiji. Nadam se da će i u tom slučaju biti revnosni, ili možda neće!? 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije