Cvitanušić poručio Općini Stari Grad: Sarajevo pripada svima koji žive u njemu

Radiosarajevo.ba
Cvitanušić poručio Općini Stari Grad: Sarajevo pripada svima koji žive u njemu
Vanja Čerimagić / Utrka Merkur run4lifestyle u Sarajevu

Potaknut reakcijama iz Sarajevske Općine Stari grad u vezi s najavljenim prekidom saobraćaja u petak navečer, povodom trke kroz Sarajevo, Tomislav Cvitanušić, jedan od organizatora utrke i poznati bh. triatlonac reagirao je na svom Facebook profilu. Tekst prenosimo uz dozvolu autora.

Apel iz Općine Stari Grad zbog utrke u Sarajevu: Ovako više ne može

"Grad Sarajevo pripada svim ljudima koji žive u njemu, pa tako i nama koji ga volimo, koji volimo sport i koji želimo da bar na dva sata godišnje izgleda kao New York, London, Tokyo ili Paris.

Grad Sarajevo ne pripada bahatim vozačima automobila, koji u životu nisu otišli pješice do prodavnice udaljene 100 metara od mjesta gdje stanuju i koji smatraju da će oni da nam određuju kako da mi živimo. Grad Sarajevo ne pripada negativcima koji se ujutro prvo posvađaju sa svojim jastukom, pa onda sa svima redom.

Vidim po medijima da se iz Općine Stari Grad žale kako u prošli petak navečer, a zbog održavanja sportske manifestacije "Merkur 10K noćne trke", "građani" nisu mogli čak 90 minuta proći vozilima glavnom ulicom, nego su jadni bili primorani da ne voze auto ili da koriste ne daj Bože alternativne pravce.

Svi su morali na posao u petak navečer i imali su neodložne poslove :) Vjerovatno neki od njih nisu mogli vozilima doći ni do jednog od 30-ak (vjerovatno ih je i više) nargila barova koji rade na teritoriji Općine Stari Grad i koji daju mogućnost da nam mladi provode vrijeme na kvalitetan način, pa im to valjda smeta.

Ova trka će se održavati u našem glavnom gradu svake godine, jer smo mi u većini, jer skupljamo novac za one kojima je potreban, jer pomažemo one koje ste vi zaboravili, a dužni ste da brinete o njima, jer pravimo društveno-odgovorne akcije, jer mi želimo događaje koji su pozitivni i promoviraju zdrav život, jer mi dovodimo turiste u naš grad koji će tu spavati, ručati, kupiti suvenire i pričati po svijetu gdje su bili. Gospodo, ovaj takmičar na slici u kolicima, koji je izašao na kišu da se takmiči na ulicama njegovog grada, važniji mi je od svih vas zajedno po općinskim kancelarijama.

Veliko hvala ljudima iz Ministarstva saobracaja Kantona Sarajevo, koji imaju viziju i koji znaju koliko su ove stvari važne za građane i naše goste, a posebno hvala našim policajcima MUP-a Kantona Sarajevo koji nas bezrezervno podržavaju već godinama, a i sami sve više učestvuju u sportskim manifestacijama. Ne smijem tu zaboraviti sarajevske vatrogasce i sjajno osoblje Hitne pomoći.
Vidimo se sljedeće godine na našoj i vašoj noćnoj trci, a ako imate dilemu da li trebamo dobiti jednom godišnje ta dva sata za noćnu trku, galerija slika u prilogu.

P.S.: Trkača i onih koji nas podržavaju u Sarajevu je puno više od ovih par mrzovoljnih koji ne mogu bez auta petkom navečer, nemojte nas nikada potcijeniti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije