Bursać: Preponosan na svoj Bosanski Petrovac!

Radiosarajevo.ba
Bursać: Preponosan na svoj Bosanski Petrovac!
Foto: Media.ba / Dragan Bursać

Piše: Dragan Bursać

Preponosan na svoj Bosanski Petrovac!

Naime, policija u Bosanskom Petrovcu kaznila je 6. januara na Badnji dan dvojicu muškaraca srpske nacionalnosti koji su na javnom mjestu nosili šubare s kokardama.

Kažnjeni su sa 500 KM za remećenje javnog reda i mira jer su na javnom mjestu stavljajući na glavu šubaru sa kokardom vrijeđali vjerski i nacionalni osjećaj građana.

A onda je načelnik, Srbin, ako to nekog baš zanima, objavio apel u kojem između ostalog stoji i ovo:

“U našim komplikovanim društvenim odnosima, nema mjesta isticanjima simbola rata. Za svaku osudu su pojedinačni ispadi i ovom prilikom se izvinjavam svima koji su osjetili povredu svojih vjerskih i nacionalnih osjećaja. Apelujem da svi zajedno doprinesemo životu dostojnom čovjeka.”

Tako se to radi u gradu koji je pelcovan od fašizma! Tako se to radi u mjestu koje se 1942. oslobodilo fašista i nacista u sred porobljenje Evrope! Tako se to radi u gradu u kome je rodjen AFŽ! Tako se to radi u mom gradu!

Preponosan sam!

I najvažnije, evo načina i metoda kako se obračunati sa četnicima koji su na Badnji dan orgijali u Srebrenici, Bratuncu i Višegradu. Hoću da vjerujem da je i u tim mjestima četnička ideologija za kaznu i osudu, a ne za proslavu.

Bosanski Petrovac, kao svjetionik pokazuje kako se to radi!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije