Zdravko Čolić: Radujem se Beču, tamo se osjećam kao kod kuće

Radiosarajevo.ba
Zdravko Čolić: Radujem se Beču, tamo se osjećam kao kod kuće
Twitter / Zdravko Čolić
Jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Zdravko Čolić nastupit će 9. marta u Marx halle u Beču i bit će prvi domaći pjevač koji će održati koncert u sjajnoj renoviranoj dvorani.

Kako najavljuju organizatori koncerta "Fantasy Production International" na čelu sa Fikretom Vukalićem Fantomom, publiku očekuje vrhunska produkcija na svjetskom nivou, piše Blic.

Dugogodišnji prijatelj sa Zdravkom Čolićem uvijek se potrudi da organizacija bude odlična, ali i da se njegov popularni gost u Beču osjeća kao kod kuće.

U Beču sam često, zahvaljujući toj jednoj lijepoj saradnji sa Fantomom, koja traje još od 90-ih godina. Prvi put ću sada pjevati u toj dvorani i vidim da je dobra hala. Bit će to jedan prolaz kroz vrijeme od 70-ih godina, od ‘Gori vatra’, ‘Glavo luda’, pa do današnjih hitova. Radujem se Beču, u kome ima mnogo naših ljudi s prostora bivše Jugoslavije, a ti susreti sa njima su uvijek lijepi i emotivni. U ovom gradu se osjećam kao kod kuće, upravo zbog toga što djeluje kao bivša Juga u malom. Sa mnom na bini će biti i balerine, tako da ćemo s njima upotpuniti program. Svakom koncertu i druženju s publikom iskreno se radujem i to je najlepši dio ovog posla. Nikad me nisu umarali koncerti! Putovanja su sastavni dio ovog posla”, kaže Čolić.

Pjevač dodaje da poslije koncerta uvijek iskoristi vrijeme kako bi prošetao Bečom.

Nastup će ujedno biti i najveća proslava praznika posvećen damama u dijaspori.

Uz nezaboravne hitove, publika će uživati i u pjesmama sa novog albuma "Ovo malo sreće", tako da će bečka publika ponovo imati poseban užitak, jer je ovo i prva promocija, uživo, novih Čolinih pjesama.

Gdje god da se pojavi popularni pjevač, ujedini bivšu Jugoslaviju, pa će tako biti i ovog puta u prijestonici Austrije.

Koncert u Banja Luci 31. maja

Najveće regionalno muzičko ime, neprikosnoveni kralj muzike za sve generacije, Zdravko Čolić nakon 7 godina stiže u Banjaluku – i to, 31 maja na Tvrđavu Kastel.

Koncert koji će pomjeriti granice, u organizaciji agencije "Star Travel", najavljuje nezaboravnu atmosferu, zabavu za sve generacije, ali i događaj koji će na ‘velika vrata’ otvoriti sezonu ljetnih koncerata u gradu na Vrbasu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije