Veliko finale u Monumentu

Radiosarajevo.ba
Veliko finale u Monumentu
Posebno iznenađenje večeri je i mlada vokalistkinja Amna Turković, koja će goste animirati i počastiti svojom muzikom za vrijeme glasanja žirija.

Sarajevski Klub Monument i učesnici takmičenja sa nestrpljenjem očekuju sutrašnje finale. Naime, nakon 2 sedmice, u finalu se takmiče:

- Bend Tale Quale (Azra Aksoj- glavni vokal i klavijature, Andrea Perić- gitara, Tarik Guzina- bas gitara, Mirza Alendar- bubanj) iz Mostara;

- Bend Starbridge (Dejana Hršum- vokal, Daniel Grahovac- gitara, Darko Hrgić -bas, Svetozar Čanić- klavijature i Dragan Grahovac- bubnjevi) iz Sarajeva i

- Anita Šunjić iz Mostara.

Žiri čine: Željko Stanojević (poznati bh voditelj- Face TV), Emir Saračević (Radio Sarajevo), Zlatan Begić (Sunday Stories), Adi Gašić (Hair & Make Up stilista). Počasni član žirija u finalu je maestro Damir Arslanagić, u čijem studiju i pod čijom producentskom palicom će sretni pobjednik imati priliku snimiti autorsku pjesmu.

Prvoplasirani i drugoplasirani će također dobiti popularnu nagradu paketa usluga u Hair& Make up Salonu The Feel (Adi Gašić). Pobjednik takmičenja će, pored snimanja pjesme, održati i samostalni koncert 13.10.2017. godine u klubu Monument.

Događaj New Musician or a brand New Band je svojevrstan pokret u organizaciji Cluba Monument i sarajevskog benda Sunday Stories, kreiran u nastojanju da se vrati stara slava novom zvuku i novom vremenu, te šansa mladim i perspektivnim ljudima da zablistaju i da se ostvare u području umjetnosti.

Ulaz na takmičenje se ne plaća, finale je u petak, 06.10. u 22:00 kada će publika na imati priliku da sluša sve izvođače, te da svojim aplauzom doprinese
teškoj odluci žirija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije