Veliki koncert u Sarajevu: Isto Johnny, isto Azra

Radiosarajevo.ba
Veliki koncert u Sarajevu: Isto Johnny, isto Azra
DarArt / U Domu mladih Skenderija, 28. marta, organizira se koncert pod nazivom ''Isto Johnny, isto Azra''

U Domu mladih Skenderija, 28. marta, organizira se koncert pod nazivom ''Isto Johnny, isto Azra'', koji je posvećen radu Branimira Johnny Štulića i grupe Azra.

„Specifičnost ovog koncerta, u odnosu na koncerte tribute to Azra, je što će pjesme izvoditi Marko Nakić koji identičan Johnny Štuliću i fizički i vokalno, također izvodit će se i pjesme koje su se rijetko izvodile na koncertima Azre ili koje su snimljene neposredno prije Johnnyevog odlaska u Holandiju ili nakon toga, pa nije bilo prilike, uključujući i njegove obrade sevdaha“, najavili su proganizatori.

Za izvođenje planiranog repertoara nije dovoljna postavka Azre sa triom, gitara, bas-gitara i bubanj, već će na sceni biti i gudački trio, klarinet, saksofon, klavijature... te će se pjesme izvoditi onako kako ih je Johnny snimio u studiju.

Pored ovoga publici koja dođe u Dom mladih bit će predstavljen i Johnnyev sevdah koji je specifičan i osporavan, ali je Štulić čovjek koji je prije svih na ex-yu rock sceni prepoznao vrijednost sevdaha i govorio ''da je najveća vrijednost naše muzike u sevdahu i da mi ne znamo da zaigramo u čemu smo jaki''.

Koncert će dominantno biti sa ljubavnim i neobično lijepim, rijetko izvođenim pjesmama, nekoliko obrada sevdaha i nekoliko pjesama socio-psihološkog karaktera, a i one su prožete ljubavlju na neobičan johnnyevski način.

Više informacija možete saznali na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije