Velika ljetna izložba u Kriterionu

Radiosarajevo.ba
Velika ljetna izložba u Kriterionu
U petak, 10. augusta u Art Kinu Kriterion u 19.00 sati bit će otvorena Velika ljetna izložba.

Otvaranjem poziva za profesionalne i amaterske umjetnike i umjetnice Art kino Kriterion najavio je Veliku ljetnu izložbu. Istovremeno, Art Kino Kriterion će za vrijeme Sarajevo Film Festivala biti domaćin projekcija kratkih filmova.

"Kriterion House of Shorts ugostit će mnoge lokalne i internacionalne goste čiji filmovi će biti prikazani, a samim time i mnogobrojnu publiku što vidimo kao priliku da radovi mladih umjetnika i umjetnica budu promovirani na jedinstven i nekonvencionalan način.

Velika ljetna izložba je inicijativa Kriteriona kroz koju se želi promovirati rad mladih afirmisanih, ali i neafirmisanih umjetnika i umjetnica", navodi se u  saopćenju Kreteriona.

Ovaj vid izlaganja nije konvencionalan, pa stoga nije određena tema, ograničen likovni izričaj ili medij u kome radovi treba da su realizirani.

Do sada se među prijavljenim radovima mogu pronaći i klasični, kao što je ulje na platnu, do grafičkih rješenja i fotografija.

“Cilj nam je da u vrijeme Sarajevo Film Festivala, kada je posjeta u našem prostoru iznimno brojna, mladi imaju priliku da se predstave sa svojim radovima. U savremenom svijetu izlaganje u negalerijskim prostorima je uobičajena praksa, tako da će pored galerijskog prostora Kriteriona i zidovi kafe bara poslužiti kao platforma za Veliku ljetnu izložbu. Danas je veliki jaz između tradicionalne umjetnosti i one koja nastaje u digitalnom izričaju. Kriterion je uvijek bio mjesto u kojem se prate savremeni tokovi, ali i postavljaju novi standardi. Želimo bez ograničenja biti otvoreni za sve izričaje i umjetnike i umjetnice sasvim različitih profila”, poručuju iz Kriteriona, te naglašavaju da će izložba biti postavljena i nakon Sarajevo Film Festivala sve do 10. septembra.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije