Večeras sjajni Jonas Saalbach u Domu mladih

Radiosarajevo.ba
Večeras sjajni Jonas Saalbach u Domu mladih
/ Jonas Saalbach
Sve popularniji berlinski producent Jonas Saalbach večeras će nastupiti u amfiteatru sarajevskog Doma mladih na novom izdanju klupskog programa "Die Tanznacht".

Organizatori ovog događaja, sarajevska etiketa elektronske muzike Submarine Vibes, najavljuje sjajnu zabavu na kojoj će nastupiti i slovenački producent i DJ Roby Deep, sarajevski producent Hibrid te dvojac Sijah & Kolenda.

Jonas Saalbah će u Sarajevu, među prvim gradovima u Europi, predstaviti svoj novi album pod nazivom „Perspectives“ koji je objavljen je 27. marta za berlinsku izdavačku kuću Einmusic Recordings, nakon što se Saalbach vratio sa svoje veoma uspješne turneje po Australiji.

Na albumu se nalaze pjesme urađene u saradnji sa poznatim autorima kao što su Solok, Marina Miconnet, Hacker & Miethig, Amber Long i Philipp Kempnich.

Jonas Saalbach za kratko je vrijeme dospio na glas jednog od najtalentovanijih producenata u Njemačkoj, a na sebe je privukao pažnju karakterističnom melodičnom i plesnom house muzikom, ali i serijom zanimljivih video spotova.

Nakon što je izdao svoj prvi album “Ancient Lake” 2015. godine i pokupio sjajne kritike, Jonas je u prošloj godini zabilježio nastupe po cijeloj Njemačkoj i ostatku Evrope, a lista njegovih nastupa dovoljno govori o interesu publike za njegov zvuk. Svoj EP pod nazivom „Fridge Slap“ objavio je i na domaćem labelu Submarine Vibes, a na istom izdanju objavljen je i remix koji je uradio sarajevski producent Hibrid, za koji je ekipa Podmornice na Bjelašnici snimila i spot.

Sarajevski nastup Jonasa Saalbacha tako će biti i svojevrstan nastavak predstavljanja domaćih i stranih izvođača koji izdaju za Submarine Vibes, kao i promocija jedne od rijetkih domaćih etiketa elektronske muzike čiji značaj prelazi granice Bosne i Hercegovine, a koja ovih dana obilježava tri godine od svog osnutka.  

Karte za ovaj događaj mogu se nabaviti u pretprodaji u sistemu kupikartu.ba kao i u Art kinu Kriterion po cijeni od 15 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije