Večeras promocija knjige "Tragom drevnih Bošnjana" u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Večeras promocija knjige "Tragom drevnih Bošnjana" u Sarajevu
Foto: Radiosarajevo.ba / S promocije u Mostaru

Centar za strategijske studije Međunarodnog foruma Bosna večeras s početkom u 18 sati u hotelu Europe u Sarajevu, organizira javnu raspravu na temu „Kako razumijevati bosansku budućnost?“, uz promociju knjige Tragom drevnih Bošnjana: Bosanska država i nacionalni identitet(i) kroz historiju Tanera Aličehića i Đenana Galešića.

Piše: F. V.

Autori ukazuju na važna pitanja o bosanskoj budućnosti, temeljeći svoja razmatranja na prikrivanim, izvrtanim i poricanim znanjima o bosanskoj prošlosti i sadašnjosti.

Kako dešifrirati antibosanske politike u 20. stoljeću? Šta su temeljne vrijednosti Bosne i bosanstva? Je li moguće iz sadašnje bosanske agonije ocrtati vidike budućnosti koje bi bile u skladu s vrijednostima razvijenih pluralnih društava? To su neka od pitanja kojima se autori bave u namjeri da podstaknu ljude na osjetljivost prema njima.

O pitanju iz naslova javne rasprave uz ovu knjigu govorit će predsjednik Međunarodnog foruma Bosna, akademik Rusmir Mahmutćehajić, predsjednik BZK „Preporod“ i profesor Fakulteta političkih nauka prof. dr. Senadin Lavić, prof. dr. Asim Zubčević i autori – Taner Aličehić i Đenan Galešić. Raspravu će moderirati Nermina Jusić.

Uz ovu raspravu bit će predstavljen i Plan rada Međunarodnog foruma Bosna u 2019. godini. Rasprava je otvorena za javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije