Van Gogh u Sarajevu i Mostaru za kraj godine

Radiosarajevo.ba
Van Gogh u Sarajevu i Mostaru za kraj godine
Prednovogodišnja turneja popularne grupe završava u Mostaru i Sarajevu.

Poslije fantastičnog rođendanskog koncerta u Beogradu, popularna srbijanska rock grupa Van Gogh, koja slavi 30 godina na sceni, euforiju i dobro raspoloženje, podijelit će i sa bh. publikom. U sjajnim pjesmama kojim neumorno šire ljubav, mir, toleranciju prvo će 29. decembra u Abraševiću uživati mostarska publika, a dan poslije i sarajevska, na istom mjestu gdje je ovaj bend 1986. godine napravo svoje prve korake -  kultnom klubu Cinemas Sloga.

Na tradicionalnom, prednovogodišnjem nastupu u sarajevskoj Slogi, najavljuju i Djeda Mraza i na poseban način će s publikom podijeliti energiju pređenog puta od 30 godina. Na repertoaru će biti pjesme iz cjelokupnog opusa Van Gogha, stare i nove, a od nekih će se i oprostiti...

 Prema riječima Zvonimira Đukića Đuleta, svirat će i stare pjesme na novi način, ali i one koje nikada nisu svirali do sada.

"Ako je neka pjesma najpopularnija, ne znači da je najbolja, a mnoge druge su ostale u zapećku. Otvorit će se vrata i njima, i siguran sam da će raširiti krila ljubavi. Mostarska i sarajevska publika već sve zna, tu nema šta da se priča i najavljuje. Nema tu nikakvog dodvoravanja. Između nas se desila ljubav na prvi pogled", pojasnio je Đule.

Bh. publici će naredne godine predstaviti i akustični Van Gogh, nada se u nekom adekvatnom, kamernom ambijentu, a otkriva nam da pripremaju i novi studijski album, luđi nego ikad!

Sarajevo, Sloga

DOĐITE OBAVEZNO NA VRIJEME - POČETAK TAČNO U 20:30.

Prvih 400 karata po cijeni od 12 KM, nakon toga cijena u pretprodaji 15 KM. Cijena grupne karte za 4 osobe i rezervaciju stola – 65 KM (ove karte se prodaju do 29.12).
VIP karte / stage - 25 KM. Karte se mogu kupiti svaki dan u Slogi od 9-17 

Mostar, OKC Abrašević

Prvih 200 karata po cijeni od 12 KM, nakon toga u pretprodaji 15 KM.
VIP karte 25 KM - mogu se kupiti u Abraševiću i u trafici na Rondou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije