Udruženje studenata elektrotehnike 'Steleks' slavi 50. godišnjicu

Radiosarajevo.ba
Udruženje studenata elektrotehnike 'Steleks' slavi 50. godišnjicu
Arhiv / Stari plakat za Steleks

Udruženje Studenata Elektrotehničkog fakuleteta u Sarajevu Steleks ove godine slavi 50 godina postojanja što mu sa pravom daje laskavu titulu najstarijeg studentskog udruženja u BiH. Shodno tome, udruženje će organizirati veliku proslavu rođendana, najavljeno je iz Steleksa.

Proslava pod nazivom „Steleks 50“ će se odražti 20. oktobra u sarajevskom Domu mladih sa početkom u 21 sat a na proslavi je obezbijeđen muzički program  gdje će prisutne zabavljati Gordan Dizdarević Grk, Lana & band, te DJ RAGE.

Steleks je matično udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Osnovan je 22.11. 1968 godine da bi pomogao studentima pri ostvarivanju njihovih osnovnih prava tokom studija, što je ujedno i njegov primarni zadatak. Tokom vremena ova organizacija je dobijala na svome značaju i zauzela glavno mjesto u organiziranju studenata elektrotehnike, te i u društvenom životu studenata cijelog Univerziteta dala svoj doprinos organizirajući razne aktivnosti edukativnog, kulturnog, sportskog sadržaja.

Steleks je dobitnik šestoaprilske nagrade.

Inicijatori cijele ideje, tj. osnivači Steleksa su Pavle Blum, Gojko Babić (prvi predsjednik Društva), Mašo Užičanin, Nikolina Milošević, Miro Vego, Zoran Dropulić, Andrija Batrolović, Dunja Uzunović, Mina Pilav, Mirsad Pirić, Pero Boro, Ibrahim Polimac, Emir Sefo i Mustafa Trklja (drugi predsjednik Društva).

Ulaz na proslavu je besplatan. 

Pozivaju se svi studenti univerziteta u Sarajevu da svojim prisustvom uveličaju ovako važan događaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije