U bh. kinima novo filmsko ostvarenje - "Prvi čovjek na Mjesecu"

Radiosarajevo.ba
U bh. kinima novo filmsko ostvarenje  - "Prvi čovjek na Mjesecu"
Foto: Promo / "Prvi čovjek na Mjesecu" (FIRST MAN)
Novo filmsko ostvarenje reditelja Damiena Chazella, kojeg je Američka filmska akademija prošle godine nagradila Oskarom za film “La La Land”, uzbudljiva je biografska drama po imenu "Prvi čovjek na Mjesecu" (FIRST MAN).

U ovoj filmskoj priči o Nasinoj misiji spuštanja čovjeka na Mjesec, Chazella je pokušao prikazati kako je izgledao jedan od najopasnijih poduhvata u historiji koji je donio snažnu prekretnicu u napretku nauke i čovječanstva uopšte.

Čast da tumači legendarnog Neil Armstronga, prvog čovjeka koji je kročio na Mjesec u julu 1969. godine, pripala je Ryanu Goslingu.

Baziran na istoimenoj knjizi koju je napisao James Hansen, ovaj film ispričat će priču o velikom žrtvovanju i cijeni koja je morala biti plaćena u jednoj od najopasnijih misija ikada.

Početak prikazivanja u bh. kinima zakazan je za 11. oktobar 2018. godine.

Pogledajte i trailer: 

Režija: Damien Chazelle

Uloge: Ryan Gosling, Jason Clarke, Claire Foy, Kyle Chandler, Corey Stoll, Ciaran Hinds, Christopher Abbott, Patrick Fugit, Lukas Haas

Scenario: Josh Singer

Bazirano na knjizi James R. Hansen

Žanr: Drama

Studio: Universal Pictures

Distributer za BiH: Una film

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije