Tri nova naslova u Cinema Cityju: Dolittle, Savršena laž i 1917

Radiosarajevo.ba
Tri nova naslova u Cinema Cityju: Dolittle, Savršena laž i 1917
Foto: Cinema City / Novi naslovi u Cinema Cityju od 9. januara

Od 9. januara na repertoaru Cinema Cityja su tri nova naslova - Dolittle, Savršena laž (The Good Liar) i 1917.

Dolittle (Dolittle) je porodična avantura u režiji Stephena Gaghana, u kojoj glavne uloge tumače Tom Holland, Robert Downey JrRami Malek...

Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl (Robert Downey Jr), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lijekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

Doktoru se na ovom putovanju priključuje mladi, samoprozvani šegrt (Harry Collett, Dunkirk) i zanimljiva životinjska družina, koju čine nervozni gorila (dobitnik Oskara Rami Malek), entuzijastična ali pomalo ograničena patka (dobitnica Oskara Octavia Spencer), duo koji se stalno prepire, a čine ga cinični noj (Kumail Nanjiani, The Big Sick’s) i optimistični bijeli medvjed (John Cena, Bamblbi) i tvrdoglavi papagaj (dobitnica Oskara Emma Thompson), koji je Dultilov najpovjerljiviji savjetnik.

U filmu takođe igraju Antonio Banderas, Majkl Šin (Kraljica) i dobitnik Oskara Jim Broadbent, a glasove su pozajmili i još jedna dobitbnica Oskara Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez , Tom Holland i Craig Robinson...

Savršena laž (The Good Liar) je kriminalistička drama, misterija u kojoj glavne uloge igraju Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey...

Profesionalni prevarant Roy Courtnay ne može vjerovati koliko ima sreće kada putem interneta upozna dobrostojeću udovicu Betty McLeish. Njegov je plan pronaći bogatu stariju ženu kojoj će na kraju prevarom oduzeti svu životnu ušteđevinu. Dok mu Betty otvara vrata svog doma i života, Roy se iznenađujuće dobro brine za nju, pretvarajući se da je ono što nije. Uvjeren je da će njegov prevarantski plan i ovog puta biti uspješan. Uostalom, to je već radio.

Ali tko je zaista čovjek koji stoji iza te prevare? Što je morao učiniti da živi takav prepun laži? A tko je morao platiti cijenu?

1917 (1917) je ratna drama u režiji Sama Mendesa, nominirana u tri katagorije za nagradu Zlatni globus.

Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobivaju naizgled nemoguću misiju. U utrci protiv vremena moraju prijeći neprijateljski teritorij i dostaviti poruku koja će zaustaviti ubojiti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika.

Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene nismo do sada imali prilike vidjeti na velikom platnu.

Pored tri nova naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcionu SF avanturu Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera u režiji J.J. Abramsa, zatim akcionu avanturu Jumnaji: Iduća razina u kojoj glavne junake igraju Dwayne Johnson i Kevin Hart, te biografsku dramu One su bombe u kojoj glavne uloge igraju Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman...

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi: Špijunaža i kamuflaža, Patrolne šape, Snježno kraljevstvo 2 i Frka.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije