Trebinje dobiva novi aqua park: Sve veći broj sadržaja u "Gradu sunca"

Radiosarajevo.ba
Trebinje dobiva novi aqua park: Sve veći broj sadržaja u "Gradu sunca"
Prethodnih nekoliko godina Trebinje se zaista razvilo u prepoznatljivu sredinu, posebno kada je riječ o sve većoj turističkoj ponudi, te će od sutra ovaj grad biti bogatiji za novi aqua park.

Tačnije, iz Swissliona Trebinje upućen je poziv svim građanima Trebinja da prisustvuju sutrašnjem svečanom otvaranju Istočne kapije "Grada sunca", prenosi Radio Trebinje.

Aqua park u "Gradu Sunca" otvara svoja vrata svim zainteresiranim posjetiocima otvorit će sutra u 21 sat, kada je najavljen svečani prijem posjetilaca i dvosatni obilazak ovog kompleksa.

Također, u okviru svečanosti otvorenja, ulazak u aqua park u narednih deset dana bit će besplatan za sve posjetioce, prema odluci investitora Rodoljuba Draškovića.

Inače, ovaj aqua park se prostire na čak 79.000 kvadratnih metara, a za njega već sada vlada veliki interes turista koji se odmaraju, kako u Trebinju, tako i onih na crnogorskom i dubrovačkom primorju. Velebni objekt raspolaže sa čak šest bazena za djecu i odrasle, na koje je postavljeno sedam velikih tobogana, od kojih je jedan adrenalinski – dugačak 200 i visok 21 metar.

Tu je i takozvani splash safari koji ima 18 vrsta životinja – od žaba i morskih konjića do medvjedića, te Dino-park u kome su postavljene replike 15 dinosaurusa, koji će napraviti dodatnu atrakciju od ovog kompleksa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije