The Toasters u subotu u Jazzbini

Radiosarajevo.ba
The Toasters u subotu u Jazzbini
Promo / The Toasters u subotu u Jazzbini
The Toasters, kultni njujorški ska bend i jedan od najzaslužnijih za popularizaciju ska zvuka u svijetu, ponovo nastupaju u regiji u sklopu svoje svjetske turneje, a ni ovoga puta neće zaobići Sarajevo.

Njihov ponovni nastup zakazan je za sutra, 28. aprila u klubu Jazzbina sa početkom u 21h.

Bend je osnovan na istočnom Manhattanu još 1981. godine, a do sada su objavili 14 albuma i mnoštvo EP izdanja i kompilacija. Njihov zvuk je spoj reggae, jazz, punk i soul muzike sa izraženom brass sekcijom. Bend je u svojoj karijeri održao nevjerovatnih 4000 koncerata širom svijeta. Tokom 1997. godine na naslovnoj strani Billboard  magazina nazvani su “Njujorškim ska pionirima”.

Mnogi svjetski ugledni muzički časopisi su ih tokom karijere uspoređivali sa Ramonesima, The Clashom i drugim velikim imenima.

Predvođeni gitaristom i pjevačem Robertom “Bucket” Hinglyem, osnivačem izdavačke kuće Moon ska records, The Toasters su stvorili vlastiti East side beat, začinjen reggaeom i jazzom, kao i rock utjecajima.

Dakle, ukoliko ste se zaželjeli dobrog provoda uz veseli ska ritam, obavezno planirajte da posjetite ovaj nesvakidašnji koncert.

Karte po cijeni od 7 KM možete kupiti u Klubu Jazzbina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije