Svečano otvorena Winterhana na Bjelašnici: Dva mjeseca zabave za cijelu porodicu

Promotivni tekst
Svečano otvorena Winterhana na Bjelašnici: Dva mjeseca zabave za cijelu porodicu
Foto: Promo / Winterhana

Manifestacija „Telemach Winterhana market & fun zone“ danas je otvorena na Bjelašnica. Organizatori nude vrhunsku zabavu uz bogat sportski, gastro i rekreativni sadržaj, namijenjen za cijelu porodicu.

Na samom početku ceremonije otvaranja, prisutne je pozdravio i poželio dobrodošlicu načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, koja je jedan od pokrovitelja manifestacije.

Ovo međunarodno, internacionalno i poznato skijalište dio je naše lokalne zajednice i mi vršimo nesebične napore kako bi joj vratili stari sjaj, a već su evidentni i rezultati našega rada. Zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo, ZOI 84 i drugim institucijama, Općina Trnovo čini sve da ovaj prostor i samo skijalište, kao projekti od javnog značaja, ne samo za lokalnu zajednicu, nego i za Kanton, a samim tim i državu Bosnu i Hercegovinu, učini savremenimim zimskim centrom“, izjavio je Berilo.

U ime Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koja je također jedan od pokrovitelja, posjetiocima se obratila Adisa Kušundžija, PR Turističke zajednice KS koja je pozvala javnost da svoje slobodne trenutke provedu upravo na Bjelašnici u sklopu zimske turističke sezone.

Winterhana, otvaranje zimske turističke sezone, samo su neki od projekata koje Turistička zajednica KS rado podržava. Nastojimo da vaš boravak u Kantonu Sarajevio bude što bolji sa što više sadržaja i nadamo se da ćete uživati kako na Bjelašnici, tako i u Kantonu Sarajevo za vrijeme predstojećih praznika“, rekla je Kušundžija.

Direktor ZOI '84 Nerves Alispahić, koja je partner manifestacije, izjavio je da će i ubuduće nastaviti podržavati ovakve i slične projekte kojima je cilj promovisati planinu Bjelašnicu te da će ZOI '84 uvijek biti uz sve one koji se odluče na bilo koji način doprinijeti Bjelašnici.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite koja je također partner događaja, pozvao je sve prisutne da posjete njihov šator i upoznaju se sa aktivnostima, te da u narednim danima mogu izvršiti registraciju u njihovom online web servisu „Registar volontera“, ukoliko žele biti dio porodice Federalne uprave civilne zaštite.

Nakon završetka oficijelnog dijela, posjetioci su imali priliku zabaviti se uz DJ RIO i DJ Katze. Naredna dva mjeseca na Bjelašnici vas očekuje još mnogo zanimljivih aktivnosti i događaja za cijelu porodicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije