Sunday Stories još jednom za kraj godine

Radiosarajevo.ba
Sunday Stories još jednom za kraj godine
Večeras, 26.12.2017.godine, u 18:00 sati počinje koncert Sunday Stories u Clubu Monument.

Ovaj koncert je upriličen kao poklon publici koja je vjerno ispratila rad Sunday Stories tokom posljednje 4 godine, te posebno rad u 2017.godini kada je bend objavio svoj prvi istoimeni album. Ulaz je slobodan za sve posjetioce koji će ovom prigodom biti počašćeni i pićem dobrodošlice. Televizija Sarajevo će zabilježiti koncert video zapisom koji će biti emitovan u sklopu novogodišnjeg programa ove tv kuće.

Sunday Stories je bend osnovan u Sarajevu 2013.godine. Čini ga 5 članova: Nina Babić (vokal, tekstopisac), Saša Ćirić (gitara, vokal, aranžmani), Mustafa Kurtalić (bas, aranžmani), Zlatan Begić (bubanj, aranžmani) i Valentin Šeremet (saksofon, aranžmani). 

Članovi smatraju da ljepota leži u zajednici i učenju iz različitosti, te da je ultimativni osjećaj koji jedan čovjek može dosegnuti- sloboda, što nerijetko prožimaju kroz tekstove, što svojih pjesama, što obrađivanih jazz i blues standarda. Muzika koju donose je Sunday Stories donijela široliku podršku publike širom Balkana, te su svoje koncerte održali širom BiH zatim u Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Sloveniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj. Sunday Stories su također predstavnici humanitarnog muzičkog pokreta Playing For Change u BiH, te su u saradnji sa pokretom organizovali koncerte sa velikim brojem izvođača dvije godine za redom, prikupljajući donacija za građenje školskih ustanova širom
svijeta.

Album Sunday Stories objavljen je 2017. godine i donosi i dva video zapisa za pjesme pod nazivom: Bajka i My Man is a Dick. Zahvaljujući drugom singlu Sunday Stories su dobili zasluženo mjesto u programu MTV televizije, ali i na mnogim državnim festivalima kao što su Bašćaršijske noći.
Večerašnji koncert će trajati sat vremena, te će se nakon istog publika imati priliku družiti sa članovima benda uz piće i kolače.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije