Sila je tu: Od večeras u Cinema Cityu film "Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi"

Radiosarajevo.ba
Sila je tu: Od večeras u Cinema Cityu film "Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi"
Osmi dio najpoznatije svjetske filmske sage "Ratovi zvijezda - Posljednji Jedi", večeras se počinje prikazivati u Cinema CItyu u Sarajevu, kao i drugim mnogobrojnim bh. kinima.

Film,  koji je dijelom sniman i u susjednom Dubrovniku, režirao je Rian Johnson, muziku i dalje potpisuje slavni kompozitor John Williams, a glumačku ekipu čine Daisy Ridley u glavnoj ulozi, Carrie Fisher i Mark Hamill kao legendarni brat i sestra te John Boyega i Oscar Isaac, poznati likovi iz prethodnog filma Sila se budi' te Adam Driver kao negativac.

U Posljednjem Jediju, nastavku filma Sila se budi, odnosno drugom dijelu trilogije, priča postaje još složenija - poslije ulaska u svijet Jedija, Rey se pridružuje na epskom putovanju Lukeu Skywalkeru u otkrivanju misterija Sile i tajni prošlosti.

Na tamnoj se strani i ovaj put našao Kylo Ren, koji je u prošlom filmu u dvoboju ubio svog oca, svima omiljenog, Hana Sola, a njegova se unutrašnja borba između svijetle i tamne strane i dalje nastavlja.

Film ponovo predstavlja i svoje slavne fanove - u gostujućoj ulozi stormtroopera su princ William i princ Harry, a snagama Prvog reda pridružuje se Tom Hardy. Kao nove nade trilogije najavljeni su i Lupita Nyong'oBenicio del Toro, Laura Dern i Gwendoline Christie, najpoznatija po ulozi Brienne od Tartha u Igri prijestolja. Novost su i slatka bića zvana Porgovi.

Neka Sila bude s vama!

Star_Wars_Last_Jedi1.jpg - undefined

 

Originalni naslov: Star Wars: The Last Jedi
Redatelj: Rian Johnson
Uloge: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac...
Žanr: SF, akcija, avantura

Trajanje: 150 min

Sinopsis:

Nakon što je u Ratovima zvijezda: Sila se budi kročila u širi svijet, Rey u novom poglavlju sage nastavlja svoje epsko putovanje u društvu Finna, Poea i Lukea Skywalkera.... Benicio Del Toro, Kelly Marie Tran i Laura Dern pojavit će se po prvi puta u kultnoj franšizi Ratovi zvijezda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije