Sarajevski bend S.P.U.K. svira u Domu mladih u sklopu Internacionalnog festivala Grad

Radiosarajevo.ba
Sarajevski bend S.P.U.K. svira u Domu mladih u sklopu Internacionalnog festivala Grad
Foto: S.P.U.K. / Nastup 28. augusta u amfiteatru Doma mladih

Koncert sarajevskog punk banda S.P.U.K. će se održati 28. augusta u 20:30h, u amfiteatru Doma Mladih kao dio multimedijalnog programa "Sarajevska Kaktus generacija" u sklopu 3. Internacionalnog festivala GRAD.

Program je posvećen generaciji koja je sazrijevala uz kultni sarajevski klub Kaktus, pričama i istoriji ovog grada koja je nastajala u ovom legendarnom okupljalištu Sarajlija.

"Pozivamo sve mlađe od 77 godina koji su nekad bili posjetioce i ljubitelji kaktusa i žele da osjete puls nove generacije mladih stvaralaca. Istovremeno u okviru obilježavanja 50 godina Centra Skenderija upućujemo apel da ukoliko odlučitie da dođete na koncert, sa sobom ponesete fotografije i druge uspomene iz vremena vašeg odrastanja u Kaktusu.

Na ulazu u amfiteatar možete predati uz potvrdu lične uspomene od kojih će se napraviti izložba krajem ove godine. Svoje uspomene i fotografije možete poslati i na e-mail: info@skenderija.ba sa naznakon „za izložbu posvećenu Domu mladih", kazali su iz organizacije.

S.P.U.K. (Sreća Pojedinca Uspjeh Kolektiva) Punk bend iz Sarajeva, osnovan 2012. godine. Nastupao po raznim festivalima, samostalnim i kolektivnim svirkama u zemlji i regionu, svirao brojne autorske pjesme ali i obrade. Prepoznat kao bend koji ostavlja srce na bini i čiji zvuk odvaljuje malter sa zidova koncertnih prostorija. U današnjoj postavi su Senudin Seno Jahić, Narcis Medan i Davorin Sekulić. S.P.U.K. je slika i prilika sarajevske punk scene. Čisti duh punka u kombinacijama sa različitim žanrovima. Dok je SPUKa i njegove energije punk je živ, umro nije.

Ulaz na koncert je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije