Protest i Genetic Grooves Guru večeras u SARTR-u

Radiosarajevo.ba
Protest i Genetic Grooves Guru večeras u SARTR-u

Za kraj godine kultni sarajevski punk sastav Protest nastupit će uživo na koncertu u SARTR-u (ex-CDA) u Sarajevu 27.12.2019. godine. Bend Damira Nevesinjca sada je sačinjen od mladih muzičara, virtuoza na svojim instrumentima, željnih svirke i dokazivanja pred "objektivnom sarajevskom publikom".

Svirali smo Mostar i Zenicu, dobro je bilo ali mislim da će u Sarajevu biti najbolje, ipak smo mi sarajevski bend - zaključuje kroz smijeh Nevesinjac.

Za narednu godinu Damir Nevesinjac najavljuje novi album ProtestaImam pjesama iz ovog perioda u kojem nisam javno svirao, a imam i nekih novih. Po nekoj furci to je možda kao Rage Against The Mahine, ne muzički već više kao obračun sa našom okolinom, politikom i svime što nam se događa. Više sam se sad politički angažovao.

To nije sve! Istu večer publiku će zagrijati Muhamed Trnka i bend, a.k.a Genetic Grooves Guru, koji je završio i prvi album.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije