Promocija prvog albuma Sunday Stories

Radiosarajevo.ba
Promocija prvog albuma Sunday Stories
/ Prvi album grupe Sunday Stories
Grupa "Sunday Stories" vas poziva na promociju svog prvog autorskog albuma.

U saradnji s Muzičkom produkcijom BHRT, Clubom Monument i Kompanijom Stock, Sunday Stories organizira promociju prvog autorskog albuma  - u subotu 20.maja u 15:00sati u Clubu Monument.  

Album je objavljen za Muzičku Produkciju BHRT-a. 

U sklopu promocije i druženja sa gostima biće organizovana konferencija za medije, slušanje albuma, gledanje novog video spota, te koncert koji će Sunday Stories posebno izvesti za ovu priliku. 

Sponzor događaja je balansirani biljni liker Fernet Lionello Stock, za ukusne delicije tokom događaja pobrinut će se jedinstveni i urbani Ticky Superfood koji spaja uličnu umjetnost i gastronomske specijalitete, dok će se za piće dobrodošlice pobrinuti Club Monument.  

 

Bend Sunday Stories je oformljen 2013.godine, zahvaljujući navalentnoj energiji Saše Ćirića da Nina Babić zapjeva u Sarajevu i istrajnosti Nine u formiranju današnje stalne formacije članova benda. Prvi i jedini basista Sunday Stories je stijena ritma Mustafa Mute Kurtalić. Valentin Šeremet- Valaš, veseli Zagorac i vrhunski saksofonista bendu se pridružuje krajem 2015.godine dok najmlađi član po stažu, uvijek nasmijan smrtno tačni bubnjar Zlatan Begić- Zlaja u Sunday Stories dolazi 2016.godine.

U martu 2016.godine Sunday Stories objavljuje svoj prvi single ironičnog naziva Bajka, o vječitoj ljubavi i tragediji oca koji je izgubio dijete i suprugu. Bajka obara rekorde gledanosti Jazz/Blues balade nastale u BiH, te se Sunday Stories odlučuje na snimanje kompletnog albuma. 2016.godine, ljeto, umjetnica Anni Matilla dolazi iz Finske da bi ostvarila saradnju sa Sunday Stories te snima pjesmu 1 MIC 1 TAKE pod nazivom About a boy (muzika i tekst- Nina Babić, Aranžman- Sunday Stories i Anni Matilla), uživo na sarajevskoj prelijepoj Tvrđavi sa Sunday Stories.

Iste godine, jesen, Muzička produkcija BHRT poziva Sunday Stories na zvanični razgovor i nudi ekipi da snime kompletan album pod njihovim okriljem. Sunday Stories ulaze u studio u novembru 2016.godine te snimaju istoimeni album. Svi instrumenti na albumu su snimljeni uživo, uz pomoć dragih kolega muzičara: Damir Arslanagić, Narcis Zečić, Mirza Frljak- Frki i Tomislav Bedenik. Producent cijelog albuma je Damir Arslanagić dok je inžinjer zvuka, za vrijeme snimanja u studiju BHRT- Željko Pancho Škarić uz asistenciju Nijaza Kurtalića. Za tekst i muziku svih 9 pjesama albuma odgovorna je Nina Babić dok su za kompletan aranžman, kao i učešće komponovanju muzike  zaslužni svi članovi Sunday Stories (Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Valentin Šeremet, Zlatan Begić i Nina Babić) kao i producent Damir Arslanagić. Za vrijeme produciranja albuma Sunday Stories su napravili turneju radi zbližavanja sa publikom te u okviru ukupnih putovanja ubrajamo neke od gradova: Sarajevo (BA), Bihać (BA), Banja Luka (BA), Tuzla (BA), Uskoplje (BA), Mostar (BA), Zenica (BA), Prijedor (BA), Ljubljana (SLO), Ptuj (SLO), Maribor (SLO), Novi Sad (Serbia), Beograd (Serbia)..

Pored navedenog potrebno je spomenuti da su Sunday Stories ambasadori Playing For Change globalnog pokreta za BiH u sklopu kojeg su dvije godine za redom organizovali dobrotvorne koncerte 2015. i 2016.godina), u saradnji sa prijateljima muzičarima te horovima Suncokreti, Chorus Cadenza, plesnim klubom Lucca Dance, Sarajevo Big Bandom, te da su u saradnji sa Sarajevo Big Bandom održali i koncert u Bosanskom Kulturnom Centru 2016.godine.

2017.godine pjesmu Bajka snimaju ponovo u sklopu mostarskog projekta Jam with Friends, te se odlučuju da ovu live verziju stave kao 9.traku na albumu, umjesto studijske verzije. Zvanični stil albuma Sunday Stories okarakterizirali su kao modern indie punk Jazz/Soul (MIPJS) žanr koji ih zvaničnom postojećom kategorijom Punk Jazz uvodi kao jedini autorski bend ovog tipa na naše

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije