Prolongirano otvaranje Drive-in kina

Radiosarajevo.ba
Prolongirano otvaranje Drive-in kina

Filmski centar Sarajevo izado je saopćenje u kojem stoji da se zbog nestabilnih vremenskih prilika, najavljeno otvaranje Drive-in kina „Dolly Bell“ u prostoru nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir prolongira do daljnjeg.

Planirani filmski i muzičko-zabavni program koji je trebao biti održan 18. i 19. augusta u trajanju nekoliko sati, a unutar kojeg su se trebali prikazati digitalno restauirane verzije filmova „Sjeća li se Dolly Bell“ i „Valter brani Sarajevo“, uz prateće goste i nastup benda koji svira repertoar posvećen muzici iz klasika sedme umjetnosti, bit će održan kada se steknu novi uslovi za održavanje.

U saopćenju se dalje navodi da Filmski centar Sarajevo nastavlja sa aktivnosti revitalizacijom prostora nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir kroz ovu aktivnost, kao i druge koje uveliko sprovodi preko javne akcije Sačuvaj filmsko blago BiH.

Također, ovih dana Filmski centar Sarajevo uspješno je završio prvu fazu renoviranje i adaptacije dosad zapuštenih prostora u kojima se čuva filmska arhiva centra koje predstavlja kulturno i filmsko blago BiH.

Novi datum otvaranja bit će naknadno saopćen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije