Prvi put se pleše na Humu ispod repetitora

Radiosarajevo.ba
Prvi put  se pleše na Humu ispod repetitora
Nakon dva uspješna klubska izdanja u 2018. godini, došlo je vrijeme za dugoočekivani ljetni Garden of Dreams na otvorenom.

U goste dolazi poznati njemački DJ i producent Butch, a podržku će mu pružiti Torres iz Dubrovnika, After Affair iz Sarajeva, kao i G.Edd iz Zenice. Ono što ovaj događaj čini posebnm jeste da će se po prvi put održati na potpuno novoj, atraktivnoj lokaciji - brdu Hum.

Ono što ovo izdanje Garden of Dreams-a čini posebnim jeste potpuno nova, atraktivna lokacija - ispod repetitora Hum, a jedan od organizatora ovog događaja Bojan Jović (After Affair) ovom prilikom je napisao „U saradnji sa BHRTom, Garden of Dreams with BUTCH event selimo na mjesto koje je simbol Sarajeva; simbol koji možete naći na bezbroj razglednica, odjevnih predmeta, suvenira – svega. Po prvi put ikada – plešemo na Humu ispod repetitora“.

Park šuma Hum nalazi se sjevero-zapadno od centra Sarajeva, iznad gradskog naselja Pofalići. Hum je prepoznatljiv po TV repetitor koji se nalazi na samom vrhu brda, na nadmorskoj visini od 816 metara, a koji je najznačajniji komunikacijski objekat u Bosni i Hercegovini. Najveći dio brda Hum proglašen je parkovsko-rekreativnom zonom u kojoj je u narednom periodu planirana izgradnja niza sportsko-rekreativnih sadržaja. Sa vrha Huma pruža se fascinantan pogled na Sarajevo i planine Trebević, Igman i Bjelašnicu. Do Huma se može doći pješice ili taksijem, a vožnja od centra grada do Huma traje desetak minuta.

Svi posjetitelji će moći uživati i u Sarajevo Food Dictionary Detox i Recharge korneru, sa raznovrsnim delicijama i hladnim pićem za okrepljenje.
Prvo ovogodišnje ljetno izdanje Garden of Dreams-a održat će se 23. juna, počinje tačno u podne i trajat će sve do 22h. Ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti po cijeni od 40 KM na dan događaja na ulazu.

Butch, pravog imena Bülent Gürler dolazi iz Mainza (Njemačka) i predstavlja jedno od najtraženijih imena današnje house i techno scene. Svoju karijeru je započeo sa 11 godina kada je na televiziji gledao finale DMC takmičenja i odmah odlučio da se želi time baviti. Od tada Butch postaje posvećen breakdancer, graffiti artist ali i DJ. Kako on sam kaže, pokazalo se da za DJ-ing ima izniman talenat, pa mu je to postala i profesija.

U periodu od 2002. do 2005. postaje rezident po klubovima u Njemačkoj, a bilježi i nastupe širom Evrope i Japana. Ono što njegov zvuk čini karakterističnim jesu različiti žanrovi elektronske muzike koji su utjecali na njegov izražaj – od trip-hopa i teških beatova, žestokog techna, do house-a i house-techno crossovera. Iza sebe ima niz uspješnih saradnji sa velikim imenima svjetske elektronske scene poput Julie Marghilano, Riva Starr, Johnny D, kao i impresivnu listu izdanja za labele poput Moon Harbour, Visionquest, Hot Creations, Desolat, Watergate, Rekids, Tuskagee, Diynamic i druge.

Početkom 2016. godine ostvario je veliki broj zapaženih nastupa širom  Amerike, Koreje, Španije, Velike Britanije i Švicarske, a godinu dana poslije pokrenuo je i vlastiti label po nazivu Otherside za koji je izdao LP sa Ricardom Villalobosom. U kultnom berlinskom klubu Watergate vodi uspješnu klubsku večer pod nazivom – Down The Rabbit Hole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije