Peti POP UP! festival u Sarajevu: Vodeći svjetski dizajneri stižu u glavni grad BiH

Radiosarajevo.ba
Peti POP UP! festival u Sarajevu: Vodeći svjetski dizajneri stižu u glavni grad BiH
Foto: Promo / POPUP! Festival

Peti Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POP UP! Sarajevo održat će se od 24. do 26. oktobra na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i Kinu Meeting Point.

U tri dana održavanja festival će ponuditi predavanja vodećih regionalnih i svjetskih umjetnika i dizajnera, radionice, te putujuća izložba plakata “Tolerancija”, koja je nastala na inicijativu Mirka Ilića, jednog od gostiju-predavača 5. POP UP! -a. Profesionalci koji će održati predavanja i radionce studentima prenose značajna znanja i veoma vrijedna radna iskustva. Pop Up! Sarajevo je podijeljen u sljedeće zasebne aktivnosti: predavanja, radionice, Pecha Kucha prezentacije i izložbe.

Predavanja i izložbe su otvorena za sve koje interesuje dizajn i umjetnost, a ulaz je besplatan. Radionice su zatvorenog tipa i na njima učestvuju prijavljeni studenti.

Ove godine studentima iz Sarajeva će se pridružiti i studenti, kolege i kolegice sa umjetničkih akademija iz Trebinja, Širokog Brijega, Banja Luke, Splita...

Ovogodišnji pokrovitelji Pop Up! festivala je Američka ambasada, UNICEF, Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, a Festival su podržali i Kino Meeting Point, Margo, Omitask....

Ovogodišnji gosti predavači stižu iz raznih sfera kreativne industrije od grafičkog dizajna, advertisinga, pa do industrijskog i UX dizajna, a to su:

-   Mirko Ilić / USA

-    Slavimir Stojanović / Srbija

-    Omer Halilhodžić / Njemačka

-     Amila Hrustić / Češka

-     Hasan Bajramović / BiH

Kompletan program ovogodišnjeg festivala možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije