Novi filmovi u Cinema Cityju od 28. septembra

Radiosarajevo.ba
Novi filmovi u Cinema Cityju od 28. septembra
U sarajevskom Cinema Cityu od 28. septembra možete pogledati tri nova filma.

MAMA!

MANJE_Mother_BiH.jpg - undefined

Originalni naslov: Mother!
Redatelj: Darren Aronofsky
Uloge: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer...
Žanr: Psihološki triler, horor

Trajanje: 121 min

Sinopsis

Odnos bračnog para bit će stavljen na test, kada se u njihovoj kući pojave nepozvani gosti, koji će narušiti njihov spokojan život. Od reditelja Darrena Aronofskog (Crni Labud, Rekvijem za snove) u psihološkom trileru Mama!, filmu o ljubavi, posvećenosti i požrtvovanju, glavne uloge igraju Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer...

AMERIČKI PLAĆENIK

B1_AmericanAssasin_HR.jpg - undefined

Originalni naslov: American Assassin
Redatelj: Michael Cuesta
Uloge: Dylan OBrien, Michael Keaton, Sanaa Lathan...
Žanr: Akcijski triler

Trajanje: 111 min

Sinopsis

Dva desetljeća nakon Hladnog rata islamistički terorizam je u usponu, a Zamjenik upravitelja za operacije, Thomas Stansfield, okuplja novi tim tajnih agenata – nevidljivih ljudi – koji će se suočiti s tom rastućom prijetnjom u inozemstvu prije nego što ona dosegne američko tlo. Nedugo nakon terorističkog napada na Pan Am Lockerbie, Stansfieldova štićenica, Irene Kennedy, pronalazi savršenog kandidata.

Među tisućama onih koji oplakuju žrtve napada nalazi se Mitch Rapp, student i daroviti sportaš koji želi samo jedno – odmazdu. Nakon šest mjeseci intenzivne obuke Mitch će neprijatelju nanijeti zastrašujuću štetu, ostavljajući za sobom trag mrtvih tijela od Istanbula preko Europe pa sve do Beiruta. Ondje će američkom plaćeniku biti potrebna sva njegova vještina i snalažljivost kako bi preživio taj ratom razoreni grad i njegove smrtonosne terorističke frakcije..

BORG/MCENROE

BorgMcEnroe_B1_HRV.jpg - undefined

Originalni naslov: Borg/McEnroe
Redatelj: Janus Metz Pederson
Uloge: Shia Lebeouf, Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgard...
Žanr: Drama, sport

Trajanje: 107 min

Sinopsis

Film prati razvoj karijera dviju teniskih legendi, Björna Borga i Johna McEnroea, a fokusira se na rivalstvo koje je vrhunac doseglo za vijeme slavnog finala Wimbledona 1980. godine. Bilo je to rivalstvo dvaju apsolutno različitih temperamenata. Borg je bio dešnjak, ravnodušan i smiren, a McEnroe ljevoruk, zanesen i eksplozivan. Publika je voljela Borga dok je McEnroe bio negativac. McEnroe je bio vatra, Borg je bio led, a njihov odnos definirao je rivalstvo u sportu. Zahvaljujući ovoj dvojici, tenis je 80-ih godina doživio procvat, a njihovi mečevi zauvijek će ostati zapamćeni kao klasici...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije