Novi filmovi u Cinema Cityju: Noć vještica, Park užasa, Fahrenheit 11/9...

Radiosarajevo.ba
Novi filmovi u Cinema Cityju: Noć vještica, Park užasa, Fahrenheit 11/9...
Foto: Cinema City / Park užasa

Od 25. oktobra na repertoar Cinema Cityja stižu četiri nova filmska naslova - Što nas ne ubijeNoć vještica, Park užasa i Fahrenheit 11/9.

Što nas ne ubije (The Girl in the Spiders Web) je kriminalistička drama redatelja Fede Alvareza, u kojoj glavne uloge tumače Claire Foy, Sylvia Hoeks, Lakeith Stanfield...

Film donosi priču o mladoj hakerici Lisbeth Salander i novinaru Mikaelu Blomkvisti koji se nalaze uhvaćeni u mreži špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika...

Noć vještica (Halloween) je jedanaesti po redu u „slasher“ franšizi, novi Noć vještica, redatelja Davida Gordona Greena, na velika platna donosi vrhunac priče o maskiranoj uhodi Laurie Strode.

Ignorirajući kontinuitet prethodnih nastavaka, scenaristi Green i Danny McBride sada radnju smještaju u vrijeme četrdeset godina nakon što je Strode, koju ponovno tumači Jamie Lee Curtis, na Noć vještica izbjegla smrtonosni pohod čovjeka pod bijelom maskom.

Park užasa (Hell Fest) je horor od izvršnog producenta serije "Živi mrtvaci" u kojem glavne uloge tumače Amy Forsyth, Reign Edwards, Bex Taylor-Klaus..

Studentica Natalie (Forsyth) dolazi u posjet svojoj najboljoj prijateljici iz djetinjstva Brooke (Edwards) i njezinoj cimerici Taylor (Taylor-Klaus). Da je bilo koje drugo doba godine, njih tri i njihovi dečki bi otišli na koncert ili u bar, ali Noć vještica je što znači da će kao i svi drugi ići u zabavni park HELL FEST. Tamo ih čeka pravi horor...

Fahrenheit 11/9 (Fahrenheit 11/9) je dokumentarni film Michaela Moorea.

Fahrenheit 11/9 provokativni je i komični pogled na vrijeme u kojem Amerikanci žive, a naziv filma referira se na dan proglašenja Trumpa kao novog predsjednika SAD-a. Moore za film koji je objavio uoči kongresnih izbora kaže da istražuje dva najvažnija pitanja Trumpove ere: Kako je došlo do ovoga i kako se izlazi iz ovoga. Michael Moore rođen je u Flintu u Michiganu i prije upuštanja u svijet dokumentarnog filma radio je kao novinar. Za film Ludi za oružjem 2003. je osvojio Oscara za najbolji dokumentarni film, a dokumentarac Fahrenheit 9/11 (2004) o vladavini Georgea W. Busha najuspješniji je dokumentarac svih vremena...

Pored četiri nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju komediju Večernja škola sa Kevin Hartom i Tiffany Haddish u glavnim ulogama, zatim akciju 22 milje u kojoj glavne uloge tumače Lauren Cohan, Mark Wahlberg, Iko Uwais.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi Stopalići, Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju i Vili kočnica.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije