Debitantski film "Ništa, samo vjetar" od 20. septembra u Cinema Cityju

Radiosarajevo.ba
Debitantski film "Ništa, samo vjetar" od 20. septembra u Cinema Cityju
Foto: Cinema City / Debitantski film "Ništa, samo vjetar"
Debitantski film "Ništa, samo vjetar" reditelja Timura Makarevića počeo je svoju bh dristribuciju projekcijom za ekipu filma 18. septembra u Sarajevu, u Cinema Cityju.

Makarevićev debitantski film prati Vedrana koji iz Malmea stiže u prvu posjetu Sarajevu nakon 18 godina. Protivno njegovoj volji, Sarajevo ga mijenja, ali promjena ga ne čini manje Šveđaninom, niti više Bosancem.

Kako ističe Makarević, film postavlja pitanje identiteta i pripadnosti: Da li je srce tamo gdje je dom ili je dom tamo gdje je srce, ili je dom tamo gdje si ti.

Glavne uloge u filmu tumače Boris Glibušić, Džana Pinjo, Lina Sunden i Aldin Omerović. Direktor fotografije je Barbu Balasoiu, montažerka Una Gunjak, dizajnerica produkcije Sanja Džeba, dizajner zvuka Igor Čamo, kompozitori originalne muzike Karl Frid i Par Frid, šminkerica Lamija Hadžihasanović Homarac te art direktorica Emina Kujundžić.

Producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo, a koproducenti China Ahlander, Klaudia Smieja, Beata Rzezniczek, Joakim Strand i Cristian Nicolescu.

Film je premijerno prikazan na Raindance Film Festivalu u Londonu 2017. i dobitnik je nagrada za najbolju režiju i za glavnu mušku ulogu na Međunarodnom festivalu nezavisnog filma SMR13. 

Kino distribucija filma Ništa, samo vjetar počinje 20. septembra u sarajevskom multipleksu Cinema Cityju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije