Najbolji salsa plesači svijeta stižu u Sarajevo

Promotivni tekst
Najbolji salsa plesači svijeta stižu u Sarajevo
Promo / Sarajevo Salsa Congress

Sarajevo Salsa Congress (SSC) svake godine pruža nezaboravan plesni spektakl i već zauzima respektabilno mjesto među festivalima, kako u regiji, tako i u Europi, a ove godine se održava od 23. do 26. januara u Hotelu Holiday.

Za sve masovniju populaciju zaljubljenika u ples Sarajevo postaje obvezna destinacija sa zagarantiranom dobrom zabavom.

Ovogodišnji plesni festival u Sarajevu okupit će oko 800 sudionika iz cijelog svijeta.

Gosti dolaze iz Slovenije, Turske, Švedske, Srbije, Njemačke, Hrvatske, itd. a u posebnom fokusu će biti radionice koje će voditi neki od najboljih svjetskih salsa plesača, te Gala večer koja će se u kongresnoj dvorani hotela Holiday održati u subotu, 25. januara.

Kao i svake godine u već prepoznatljivom stilu, Gala večer se održava uz mnogo zabave, muzike i uz posebnu temu. Za SSC 2020 organizatori su izabrali Wild West temu. Sarajevo Salsa Congress (SSC) nije natjecateljskog karaktera, nego za cilj ima popularizirati salsu.

Sarajevo Salsa Congress - undefinedPromo: Sarajevo Salsa Congress

Svi posjetitelji festivala kroz četiri dana lude zabave imat će priliku učiti razne plesne discipline, te uživati u četiri plesne zabave na kojima će 10 DJ-eva puštati muziku i pobrinuti se za fantastičnu zabavu. A u subotu, 25. siječnja/januara u 18 sati pored plesnih radionica posjetitelje očekuje i prvi ZUMBA Master Class koji će se pod pokroviteljstvom Elit nutrition održati u okviru festivala. Svi ljubitelji dobre zabave, plesa i fitnesa moći će uživati u sat i pol odličnog treninga i zabave.

Sarajevo Salsa Congress - undefinedPromo: Sarajevo Salsa Congress

"S nestrpljenjem očekujem odličan plesni festival u Sarajevu na kojem se uvijek tako dobro zabavim. Sarajevu se radujem jer ima dušu, a i ljudi koji dolaze na ovaj festival odlični su plesači pa ne sumnjam da će plesne radionice, ali i plesni party biti savršen užitak za sve one koji uživaju u plesu", kazao je Luis Vasquez, plesni instruktor koji je radio i s Jennifer Lopez.

Za sve ljubitelja plesa organizatori su osigurali i besplatne radionice u četvrtak i petak od 17 do 19 sati u hotel Holiday, kao i plesne zabave. Prva plesna zabava započinje već u četvrtak u Bossa Nova Caffe-u Sarajevu, dok su plesni party u petak i subotu rezervirani za hotel Holiday. Posljednji plesni party koji se zatvara 12. po redu Sarajevu Salsa Congress održat će također u Bossa Nova Caffe-u.

Više informacija o festivalu, raspored radionice te cijene za party možete pronaći na Facebook službenoj stranici festivala: https://www.facebook.com/sarajevosalsa.congress/

Medijski partner festivala: Radio Sarajevo

Partneri projekta: Društveni salsa klub El Paso Sarajevo, Hotel Holiday, New Event agencija i Bossa Nova Caffe Sarajevo

Sponozori projekta: Coca Cola i NLB Banka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije