U Zemaljskom muzeju probajte nešto posve specijalno: U subotu četvrti Craft Block

Radiosarajevo.ba
U Zemaljskom muzeju probajte nešto posve specijalno: U subotu četvrti Craft Block
Foto: Promo / Detalj sa prošlogodišnjeg Craft Blocka

U subotu, 21. septembra 2019. godine od 12 do 22 sata bit će održan četvrti po redu Craft Block – događaj koji će u predivnom ambijentu botaničke bašte Zemaljskog Muzeja u Sarajevu okupiti moderne zanatlije naše zemlje, saopćili su organizatori.

Tako će na jedan dan, ovaj jedinstveni prostor u centru grada, ugostiti više od 25 proizvođača koji stvaraju novu generaciju brandova na BiH tržištu.

Poziv na ovogodišnji Craft Block - undefined

Poziv na ovogodišnji Craft Block

Craft Block događaj, koji je podržalo i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, dat će priliku obrtnicima poput proizvođača proizvoda za kuću, proizvoda za djecu, umjetnina, zanatskih pivara, odjeće i samostalnih umjetnika. Pošto se radi o start-up firmama, možemo reći da je broj prijavljenih značajan, kako za nas tako i za poslovni rast ali i međusobnu saradnju.

Ovi se izlagači bore na visoko konkuretnom tržištu kvalitetom i drugačijim konceptom poduzetništva. Iako mali, šalju veliku poruku: moguće je ostati i opstati u BiH hrabrim i poduzetničkim duhom koji ne čeka radno mjesto, već ga stvara.

Ovaj put, svoje vještine će predstaviti 10 bosanskohercegovačkih mikro kraft pivara s više od 40 vrsta piva, 4 restorana, 2 organska proizvođača hrane te 7 umjetničkih zanata

Svoje vještine, ovaj put će nam predstaviti brandovi iz Banja Luke, Čapljine, Foče, Istočnog Sarajeva, Mostara, Prnjavora, Sarajeva i Srebrenice, navodi se u saopćenju.

Ispod možete pogledati kratki video kako je to izgledalo prošle godine:


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije