Koncerti u znak sjećanja na Milana i Ekatarinu Veliku

Radiosarajevo.ba
Koncerti u znak sjećanja na Milana i Ekatarinu Veliku
EKV je definitivno obilježio 80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono sto ćete imati priliku čuti u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama nasih života.

"Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao nasu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.", kazu članovi benda.

A članovi su:

Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. godine.

Dragiša Uskoković - Ćima, koji je svirao na albumima Neko nas posmatra i Kao u snu, te na velikom broju živih svirki u to vrijeme.

Nemanja Dašić, vokal i gitara.

Dejan Tomović - Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu Vampiri.

Teodor Jani, na gitari, ekscentrični Grk, zasluzžn za novi EKV-ov zvuk na albumu ljubav.

Pjesma koju Milan za zivota nije objavio - odsvirao ju je sa Markom - tadašnjim bubnjarom EKV i sadašnjim bubnjarem benda Krug koji nastupa sredinom decembra na turneji u BiH .... pjesma ce premijerno biti izvedena u Zenici 13.12 - Zona # 14.12. u Palmi - Tuzla, 15.12. u Slogi - Sarajevo i 16.12. u Abrasevicu - Mostar.

Ulaznice za koncert u Tuzli u pretprodaji se mogu kupiti u CD Shop-u Mido Korzo. Cijena karte u pretprodaji – 8KM, na dan koncerta 10 KM.

Ulaznice za koncert u Sarajevu u pretprodaji se mogu kupiti u “Slogi”.  Cijena karte u pretprodaji - 10 KM, na dan koncerta - 15 KM. Karta za četiri osobe - 50 KM + stol i dvije stolice.

Ulaznice za koncert u Mostaru u pretprodaji se mogu kupiti u OKC Abrašević i u trafici na Rondou. Cijena karte u pretprodaji – 10KM, na dan koncerta – 12 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije