Koncert Sare Renar u velikom stilu

Radiosarajevo.ba
Koncert Sare Renar u velikom stilu
Zagrebačka kantautorica će u pet BiH gradova održati koncerte u sklopu prve turneje u našoj zemlji.

Niste čuli za Saru Renar? Šteta, ali nije još sve izgubljeno! Ako volite kantautorice, uz to lijepe i sa stavom, počastite uši  oči nečim drugačijim.

Magistrirana inženjerka arhitekture i urbanizma po struci, a muzičarka po pozivu, Sara Renar dugi niz godina bavi se muzikom, a svojim jedinstvenim live nastupom očarala je publiku širom regije i na sebe skrenula pažnju kao jedna od nadolazećih zvijezda alternativne regionalne scene. Nakon što je 2011. snimila prvi singl pod nazivom Trebam te, Sara je osjetila potrebu za kvalitetnijom i suvremenijom produkcijom i novim pratećim bendom. Iza sebe ima četiri albuma: Djeca, Jesen, Tišina, Gdje povlačis crtu, te je 2015. godine dobitnica prestižne diskografske nagrade Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Osvojila je nagradu žirija u Novom Sadu i Beogradu, nagradu za najbolju izvedbu na Rock off festivalu. 

Raspored turneje u BiH je sljedećI:

23. maj srijeda – Banjaluka (Žiža)
 25. maj petak– Sarajevo (Sloga)
26. maj subota – Mostar (OKC Abrašević)
27. maj nedjelja – Bihać (Piramida)

Svi koncerti startaju od 22:00h, a ulaznice možete kupiti po cijeni od 10 KM u svim gradovima. Više informacija na FB profilu Front Scena https://www.facebook.com/front.scena/

Na pjesmi Trag gostovao je i legendarni Darko Rundek, a kao što znamo, on ne prihvata često duete, pa i to svjedoči o talentu svestrane Sare Renar.



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije