Klub Monument Sarajevo u potrazi za novim muzičarima

Radiosarajevo.ba
Klub Monument Sarajevo u potrazi za novim muzičarima
Sarajevski Club Monument, za početak jesenske sezone, donosi jedan interesantan projekat u kojem su se pronašli mnogi mladi umjetnici.

Naime, riječ je o takmičenju pod nazivom New musician or a brand new band. Konkurs za takmičenje objavljen je još u maju, te su sinoć zvanično procurile informacije o učesnicima. Pobjednik osvaja snimanje svoje autorske pjesme u profesionalnom studiju maestra Damira Arslanagića. Sponzor nagrade je u potpunosti Club Monument, partneri projekta su Sunday Stories.

Takmičenje počinje u petak, 22. septembra 2017.godine u 22 sata te će trajati taj i naredna tri petka. Ipak, proglašenje pobjednika će biti trećeg petka od početka takmičenja (06. oktobra) kako bi finalno, 13. oktobra bend/muzičar koji osvoji glavnu nagradu imao svoj samostalni koncert.

Izabrani učesnici su:

  • - Starbridge band- Sarajevo
  • - Anita Šunjić- Mostar
  • - Tale Quale band- Mostar
  • - Adin Mulaahmetović

"Bitno je istaknuti da su svi već pobjednici, jer su izabrana četiri benda za učešće, tačnije dva solo muzičara i dva benda, nakon pažljivog osmatranja i analiziranja mnogih drugih prijavljenih umjetnika ipak bili ti koji su se značajno istakli i za koje vjerujemo da će javnost veoma brzo znati“, kazali su iz Kluba Monument.

Ulaz za događaj u petak je besplatan.

Club Monument poziva sve prijatelje muzike, kao i sve zainteresirane za dobar provod da dođu, plešu, slušaju i podrže mladost. Četiri izabrana učesnika će svirati na sceni od 22 do 01:30 sati.

U žiriju će biti pet članova od kojih je jedan član i novinar Radija Sarajevo.

Radio Sarajevo je ponosni prijatelj ovog događaja. 

Club_Monument_Takmicenje.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije