Kruna 15-godišnje karijere Amire Medunjanin koncert u sarajevskoj Zetri

Promotivni tekst
Kruna 15-godišnje karijere Amire Medunjanin koncert u sarajevskoj Zetri
Foto: Star Travel / Amira Medunjanin
Svjetski poznata Sarajka Amira Medunjanin kraj godine obilježiće u svom rodnom gradu tako što će zajedno sa Sarajlijama proslaviti 15 godina muzičke karijere.

Iza novodišenjeg gala spektakla koji će se 6. decembra 2018. dogoditi u Olimpijskoj dvorani Zetra stoji agencija Star Travel koja je potvrdila da se priprema slavljenička atmosfera u Zetri.

Koncert 6.decembra u Sarajevu poseban je za sve nas, sretni smo što sarađujemo s Amirom i što ćemo baš ovim koncertom svi zajedno proslaviti njenih 15 godina muzičke karijere, objavljivanje novog studijskog albuma i 5 godina od posljednjeg druženja sa sarajevskom publikom, što pred nas stavlja veliki zadatka da to veče publici u Zetri priredimo nezaboravno druženje - za dušu”, najavila je Biljana Čigoja direktorica agencije, iza koje je već niz uspješnih suradnji sa Sarajkom koja uživa popularnost na world music sceni i svojom očaravajućom interpretacijom tradicionalnog muzičkog nasljeđa Bosne i Hercegovine i Balkana doseže do srca publike širom svijeta.

Harizmatična umjetnica u Sarajevu će predstaviti svoj novi album “Ascending” koji je ujedno i njen peti studijski album. Album uključuje deset već poznatih kompozicija kojima je tokom snimanja u studiju “Ora” u Trondheimu udahnut “novi život”, a tu je i saradnja s Bojanom Zulfikarpašićem s kojim je Amira snimila pjesmu “Nestaćeš iz mog života” kao svojevrsno sjećanje na nedavno preminulog Predraga Cuneta Gojkovića.

Po prvi put u Bosni i Hercegovini sa našom muzičkom divom pozornicu će dijeliti gudački sastav iz Norveške Trondheimsolistene, o kvalitetu norveških umjetnika govori činjenica da su 5 puta nominirani za Grammy nagradu u kategoriju klasične muzike.

Osim umjetnika iz Norveške, Amiri će se u sarajevskoj Zetri pridružiti njeni dugogodišnjii prijatelji i saradnici Ante Gelo na gitari, Bojan Zulfikarpašić na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu, te Boško Jović na gitari.

Karte za koncert su u prodaji, a mogu se nabaviti po cijeni od 20 do 50 KM na prodajnim mjestima: portalu kupikartu.ba, platou Skenderija, BBI Centaru, Poslovnici Centrotransa, Ulica Ferhadija 16 kao i u kioscima “iNovine “.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije