Izložba: Tragom lucidnih simbola

Radiosarajevo.ba
Izložba: Tragom lucidnih simbola

'Tragom lucidnih simbola' naziv je sarajevske izložbe četiri umjetnik Grupe Lucido (Alma Telibečirević, Marijana Hrvić, Branislav Lukić Luka i Goran Hrvić), koja će biti otvorena u ponedjeljak, 16. juna 2014. godine u BKC-u Sarajevo. 

''Okupljeni u multiperspektivnoj grupi slikara, pisaca, fotografa i dizajnera, s ambicijom da se djeluje izvan okvira i granica širom naše planete, četiri umjetnika zaustavljaju dah, ne samo svojim slikarskim umijećem, nego i porukama koji promatrača pozivaju na razmišljanje. Traganje za nečim daje smislu našem postojanju, a kada se radi o lucidnim simbolima, onda ta akcija nagoveštava jednu uzbudljivu vizuelnu avanturu.

Svako na svoj način želi da manifestuje prošlost, sadašnjost i budućnost ljudske civilizacije. Njihovi simboli, iako nekome mogu izgledati lucidno, oni svakako to nisu, jer u sebi nose pregršt poučnih i ozbiljnih poruka, koje humano ukazuju na posledice svakodnevnog užurbanog života prepunog bespotrebnih informacija i znakova koje nas guraju na pogrešan put. Zbog toga su djela ovih umjetnika sakupljenih oko istog cilja, važna, kako za našu sadašnjost, tako i za našu budućnost'', stoji u najavi ovog događaja.

Izložba 'Tragom lucidnih simbola' ima četiri različita ciklusa i četiri različita pristupa: ciklus 'Simboli naslikani pijeskom' i 'Koje su boje Rumijevih stihova' - Alma Telibečirević, ciklus 'Novus Ordo Seclorum' - Marijana Hrvić, ciklus 'Svjedoci prošlosti' - Goran Hrvić, te ciklus 'Teatar demokratije' - Branislav Lukić Luka.

Izložba će biti otvorena u 19:00h, a svi ljubitelji likovne umjetnosti mogu je pogledati narednih deset dana nakon otvaranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije