IQV EKV tribute band u Undergroundu u subotu

Radiosarajevo.ba
 IQV EKV tribute band u Undergroundu u subotu
U 2018. godini obilježavamo 30 godina EKV-ovog albuma "Samo par godina za nas". Zato u subotu 8.12. obavezno navratite u Titovu 56 na EKV party do 4.00 ujutro i to za cijenu od 5,00 KM uz DJ selekciju koja će vas provesti kroz stare i nove hitove.

IQV - EKV Tribute Band osnovan je 2000. godine u Rumi. Bavi se interpretacijom pjesama kultne jugoslovenske grupe Ekatarina Velika.

Cilj benda je da svirkom približi mlađim generacijama bar djelić onoga što se moglo čuti na nastupima Ekatarine Velike, ali i podsjećanje starijih generacija na nešto što je bilo vrijedno na ovim prostorima. Slove za najbolji EKV tribute bend!

Ekatarina Velika ili EKV bila je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih rock grupa ovih prostora, a sve to u kratkom periodu od 1982. – 1994. kada je preminuo frontman Milan Mladenović.

Grupa je nastala 1982. godine u Beogradu, kada su pjevač i gitarist grupe Šarlo Aakrobata, koja se malo prije toga raspala, Milan Mladenović i gitarist Dragomir Mihajlović Gagi osnovali sastav Katarina II, a 1984. su objavili i prvi album 'Katarina II'.

Album je bio hvaljen od strane kritike, ali nije postigao veliki komercijalni uspjeh zbog svog kompleksnog, umjetničkog i introvertnog stila. Ubrzo nakon izlaska ovog albuma dolazi do promjene sastava grupe: Vd napušta grupu, a Gagi odlazi u vojsku.

Na mjesto bubnjara dolazi Ivan Fece Firči, a Milan ostaje jedini gitarista. U ovom sastavu grupa započinje prvu jugoslavensku turneju. Početkom 1985., odmah po povratku iz vojske, Gagi napušta grupu. Kako je on imao licencu na ime Katarina II, grupa je promijenila naziv u Ekatarina Velika (kasnije obično skraćivano na 'EKV').

EKV_Tribute_band.png - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije