Indira Forza i Laka večeras zatvaraju After Film

Radiosarajevo.ba
Indira Forza i Laka večeras zatvaraju After Film
Foto: Promo / Regina u Domu mladih

Na šestoj večeri Sarajevsko After Filma nastupila je grupa Urban &4, predvođena Damirom Urbanom. Mnogobrojna publika je pjevala hitove „Budi moja voda", "Svijet za nas", „Astronaut", "Nebo“, „Black Tattoo“ i druge. Kao predgrupa je nastupio bh. bend Regina.

Urban&4 pred publikom u Sarajevu - undefined

U okviru završne večeri Sarajevsko After Film-a,  u četvrtak 16. augusta, nastupit će Indira Forza koja spada među najpoznatija imena regionalne dance scene.

Karijeru započinje 1996. godine u bendu Colonia s kojim je tokom nešto duže duže od dvije decenije zauzimala vrhove lista popularnosti. Brojni albumi, nastupi na regionalnim muzičkim festivalima i koncertima, te niz hitova obilježili su njihovu zajedničku saradnju.

Godine 2017. Indira se odlučuje za samostalnu karijeru pod imenom Indira Forza, izdaje vlastiti album i nastavlja sa nastupima uživo, obilježenim isključivo pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem, zbog čega Indiru širom regije prati velika „vojska“ fanova.

Kao predgrupa nastupa Elvir Laković Laka koji je na bh. muzičkoj sceni još od 1998. godine. Od tada je publiku postepeno osvajao objavljujući po jednu pjesmu i spot godišnje, što je 2007. godine rezultiralo objavljivanjem i prvog albuma - Zec.

Iste godine, Laki se na sceni pridružuje i sestra Mirela, nakon čega uskoro bivaju odabrani za predstavnike BiH na takmičenju na Eurosongu u Beogradu, 2008. godine.

Na Electronic Stage-u nastupaju Francois X i TKNO. Ključni igrač pariske underground scene François X, već dekadu je jedno od najuticajnijih haus i tehno imena Francuske. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije