Hiphoperski praznik: Frenkie, Kontra i Indigo donose Egzil u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Hiphoperski praznik: Frenkie, Kontra i Indigo donose Egzil u Sarajevo
Red Bull Academy / Frenkie, Kontra i Indigo

Trojica vrsnih hiphopera  Frenkie, Kontra i Indigo  predstavit će svoj novi album  Egzil  na vrhunskom hip-hop partiju u sarajevskom Domu Mladih 

U subotu 3. februara,  ovim događajem započet će Egzil regionalna turneja. 

Malo više od godinu dana nakon izlaska eksplozivnog albuma “Putanja”, bosanska super trojka Frenkie, Kontra, Indigo se vraćaju i donose “Egzil” – album koji testira granice balkanskog hip hopa.  Album donosi 13 pjesama koje zajedno čine kohezivnu cjelinu koja ostavlja hipnotičan efekat. 

Album je snimljen, miksan i masterizovan  u Japanu,  u Red Bull studiju, za svega pet dana, a na sve to momci su uspjeli snimiti i spot za prvi singl “Đe Će Ko“. 

Izdanje je digitalno dostupno na servisima Deezer i Google Play: https://fmjam.lnk.to/Egzil

Koncertna promocija albuma u Sarajevu će biti vrhunski hiphoperski samit, jer će se Frenkiju, Kontri i Indigu pridružiti Marčelo, Shtuka, te Katarza & Stoposto. 

 

Podrška u Sarajevu će im biti audiovizualna ekipa PAL-e AV SYSTEMSkoja će amfiteatar Doma mladih preurediti specijalno za Egzil.

 

Ulaznice su već odavno u prodaji po cijeni od 10 KM i mogu se kupiti na platou Skenderije i na blagajni Kupikartu.ba ispred BKC-a.

U subotu 3. februara, vrata Doma mladih otvaraju se već u 21,00. Pripremite se za najbolji hip-hop provod u 2018. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije