Herceg Novi: Koncert Zdravka Čolića 8. februara

Radiosarajevo.ba
Herceg Novi: Koncert Zdravka Čolića 8. februara
Foto: Turistička organizacija Herceg Novi / Herceg Novi
Ovogodišnji jubilarni Praznik mimoze, 50. po redu, otvoren je drugog februara Feštom od mimoze, ribe i vina, kojoj je prisustvovalo između 15 i 20 hiljada ljudi iz svih krajeva svijeta.

Nažalost koncert Zdravka Čolića, zbog loših vremenskih uslova – crvenog meteo alarma, te nakon konsultacija sa samim izvođačem odložen je i umjesto u predviđenom terminu 1. februara održat će se 8. februara sa početkom od 21.00 sat, na platou ispred hotela Igalo.

Pomjeranje termina koncerta iz razloga bezbjednosti, sigurno neće biti razlog da svi koji su i planirali ne odu da uživaju u hitovima najveće muzičke zvijezde regiona i prisustvuju muzičkom spektaklu, saopćila je Turistička zajednica Herceg Novog.

Ove godine Praznik mimoze u čast 50 godina traje 50 dana. Za to vrijeme posjetioci će moći da uživaju u raznovrsnom programu sačinjenom od kulturinih, umjetničkih, sportskih i gastro programa.

Najzanimljiviji su svakako maskenbali za odrasle na kojima će nastupati OK bend, Frajle, Dženan Lončarević i Indira Forza. Zatim poseban dio martovskog programa pod nazivom "Ljubav u doba mimoze" u okviru kojeg će koncerte 7. odnosno, 8. marta održati Saša Matić i Kaliopi.

Potom maskenbali za djecu, ulični performansi, dani Turske, Poljske, Italije, Norveške,Njemačke, Finske, Slovenije, Beograda i Novog Sada. Potom Izložba cvijeća, Riblja večera, pozorišne predstave, izložbe, književne večeri, kao i brojni sportski događaji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije