Hakuna matata, raja: Novi Kralj lavova ove sedmice stiže u Cinema City!

Radiosarajevo.ba
Hakuna matata, raja: Novi Kralj lavova ove sedmice stiže u Cinema City!
Foto: Cinema City / Novi filmovi u Cinemi

Od 18. jula na repertoar Cinema Cityja stižu horor Festival straha i animirana avantura Kralj lavova.

Festival straha (Midsommar) je horor u režiji Aria Astera, a glavne uloge tumače Florence Pugh, Will Poulter i Jack Reynor.

Ovaj horor donsi priču o mladom američkom paru Dani i Christianu čiji je odnos na rubu razlaza. No, nakon što ih obiteljska tragedija zadrži zajedno, Dani se pridružuje Christianu i njegovim prijateljima na putovanju u izolirano švedsko selo, na neobičan festival ljetnog solsticija i slavlju koje se događa samo jednom svakih 90 godina. Ono što počinje kao bezbrižan ljetni odmor u zemlji vječne sunčeve svjetlosti, doživljava zlokoban zaokret kada stanovnici otoka pozivaju svoje goste da sudjeluju u svečanostima koje čine taj pastirski raj sve strašnijim i uznemirujućim. Naizgled idilična lokacija i divan početak ljeta pretvorit će se u horor koji će im prirediti pripadnici poganskog kulta koji u selu obitavaju...

Kralj lavova (The Lion King) - je animirana avantura redatelja Jona Favreaua, koja na kino platna Cinema Cityja stiže u sinhronizitanoj i titlovanoj verziji.

Dugoiščekivani Kralj lavova vraća nas u afričku savanu gdje na svijet dolazi novorođeni lavić Simba. Simba idolizira oca, kralja Mufasu i teška srca prihvaća svoju sudbinu. Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskom mladunca jer je upravo on nasljednik prijestolja koji ima druge planove. Borba za Kamen Ponosa opustošena je izdajom i tragedijom što na kraju rezultira Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, Simba prisilno odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada...

Pored dva nova filmska naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcionu avanturu Spider-Man: Daleko od kuće, zatim komediju Stuber, s Kumail Nanjiani Dave Bautistom u glavnim ulogama, te horor Plijen redatelja Alexandrea Aje.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi Tabaluga, Priča o igračkama 4 i Tajne avanture kućnih ljubimaca 2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije