Kažu da je remek-djelo: Evo kad novi Joker počinje igrati u Cinema Cityju

Radiosarajevo.ba
Kažu da je remek-djelo: Evo kad novi Joker počinje igrati u Cinema Cityju
Foto: Cinema City / Novi filmovi u Cinema Cityju

Od 3. oktobra repertoar Cinema Cityja bit će bogatiji za četiri nova filmska naslova.

"Joker" (Joker) je kriminalistička drama u režiji nominiranog za nagradu Oscar Todda Phillipsa.

Studio Warner Bros. Pictures donosi neispričanu priču o najpoznatijem negativcu Gotham Cityja - Jokeru. Do sada smo u ulogama Jokera gledali legendarnog Jacka Nicholsona i Heatha Ledgera, a sada mračnu ulogu preuzima nominiran za nagradu Oscar Joaquin Phoenix.

Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Redateljevo istraživanje Arthura Flecka (Phoenix), čovjeka kojeg je društvo odbacilo, nije samo studija o karakteru, već puno više od toga. Uz Phoenixa, u ostalim su ulogama: dobitnik nagrade Oscar Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Marc Maron, Bill Camp, Glenn Fleshler, Shea Whigham, Brett Cullen, Douglas Hodge i Josh Pais.

"Blještavi škampi" (The Shiny Shrimps) je francuska komedija u kojoj glavne uloge tumače Nicolas Gob, Alban Lenoir, Michael Abiteboul...

Nakon homofobičnih izjava koje je imao na televiziji, Matthias Le Goff, svjetski vicešampion u plivanju, osuđen je na kaznu: da trenira amaterski gej vaterpolo tim. Tim ima samo jedan cilj, a to je da se plasira na Gej Olimpijadu, najvećem sportskom gej dešavanju, gdje će biti okupljeni najzgodniji LGBT sportisti, a koja se održava u Hrvatskoj. To će biti prilika za Matthiasa da upozna potpuno drugačiji svijet koji će mu pomoći da preispita svoje životne prioritete...

"Putovanje jednog psa" (A Dogs Journey) je avantura, drama, a nastavak dugoočekivanog hita 2017 godine koji je nastao na temelju bestselera Brucea Camerona, koji je je ispričan kroz pseći pogled na svijet.

Bailey je u prvom filmu Smisao života jednog psa doživio čak četiri reinkarnacije u isto toliko pasmina. Mješanac australskog ovčara i bernardinca sada dane provodi u lagodnom životu na farmi u Michiganu zajedno s Ethanom, koji je kao i Bailey sada već u zrelim godinama, njegovom suprugom Hannah i njihovom unukom CJ. Kako se Baileyjeva duša priprema napustiti ovaj život, Ethanu daje obećanje da će njegovu unuku CJ pratiti kroz svoj novi život i štiti je pod svaku cijenu. Tada započinje nova Baileyjeva avantura koji uz CJ pronalazi svoju novu sudbinu i formira neraskidivu vezu koja će njega i ljude koje voli voditi na mjesta koja nikada nisu zamišljali.

"Jeti: Snježni čovjek" (Abominable) je animirana avantura u režiji redateljice Jill Culton. Priča nas vodi u epsku avanturu dugu više od 3000 kilometara, od ulica Šangaja do snježnih pejzaža Himalaja, koji svojom ljepotom oduzimaju dah.

Kada tinejdžerka Ji slučajno sretne Jetija na krovu zgrade u kojoj živi, u Šangaju, ona i njeni nestašni drugari Jin i Peng, upuštaju se u epsku avanturu spašavanja. Magičnom stvorenju daju ime Everest i kreću zajedno sa njim na najvišu tačku na Zemlji, kako bi ga vratili porodici kojoj pripada. Ali, ova družina moraće uvijek da bude korak ispred starog bogataša koji želi da zarobi Jetija i zoologa dr Zare, kako bi Jetija vratili kući...

Pored četiri nova naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji SF triler Ad Astra u kojem glavne uloge tumače Brad Pitt i Tommy Lee Jones, zatim komediju inspirisanu istinitom pričom Prevarantice s Wall Streeta u kojoj glavne uloge tumače Jennifer Lopez, Constance Wu, Cardi B i Julia Stiles, i akciju Rambo: Do posljednje kapi krvi u kojoj glavne uloge tumače Sylvester Stallone, Paz Vega, Louis Mandylor...

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi "Angry Birds", "Kralj lavova" i "Veliko putovanje".

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije