EKV In memoriam i ove godine u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru

Radiosarajevo.ba
EKV In memoriam i ove godine u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru
0 / In memoriam of EKV

Koncertima će se obilježiti dvadeset druga godišnjica od prerane Milanove smrti i to koncertima sa bivšim članovima Ekatarine Velike.

EKV je definitivno obilježio 80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivse drzave, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

 

Milan, VdBojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono sto cete imati priliku cuti u Sarajevu, Zenici, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu srecu, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sjecanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamjenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV čuti uzivo, da dio tog duha osjete na koncertu. Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao nasu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama - kažu članovi benda.

 

Na koncertima će biti izvedene i dvije neobjavljene Milanove pjesme, a plan je i da se uskoro i snime te izdaju.

In memoriam od EKV 2018:

Caffe Zona, Zenica14.11.2018. – 20:30 h

Dom mladih, Palma klub, Tuzla15.11.2018. – 20:30 h

Cinemas club Sloga, Sarajevo16.11.2018. - 21:00 h

OKC Abrašević, Mostar17.11.2018. -  20:30 h

 

Bend koji ozivljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, clanova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvecih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama naših života.

Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV dosao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.

Dragiša Uskoković - Ćima, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju živih svirki u to vrijeme.

Aleksandar Saša Sarajlić, vokal i bas gitara, koji neodoljivo, skoro zastrašujuce, podsjeća na Milana...

Predrag Stevović, gitara; muzičar i producent.

Dejan Tomović - Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu VAMPIRI.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije