Doček Nove godine: Ko će i gdje zagrijati građane BiH u najluđoj noći

J. Ć.
Doček Nove godine: Ko će i gdje zagrijati građane BiH u najluđoj noći
Foto: Turistička zajednica grada Tuzla / Doček Nove 2019. godine u Tuzli
Posljednji mjesec u godini već je otvorio svoja vrata i vrlo skoro očekuje nas doček Nove, 2019. godine, u najluđoj noći koja širom svijeta donese veliku zabavu i radost.

Baš kao i u ostatku svijeta, radost novogodišnje noći dijelit će i građani Bosne i Hercegovine, ali i turisti koji u velikom broju stižu u našu državu, ovoga puta, čini se, u nikad bogatijoj novogodišnjoj ponudi u cijeloj državi. Veliki gradovi poput Sarajeva, Banje Luke, Bihaća, Mostara, Tuzle i Zenice ponudit će sjajnu zabavu već od početka decembra, a novogodišnja noć bit će kruna sadržaja koje bh. gradovi nude ove zime.

Sarajevo uz Hari Mata Harija sprema spektakl godine

Sarajevo u 2019. godinu ulazi uz Harija Varešanovića i Bombaj štampu

Kako je i ranije najavljeno, najveći spektakl ponudit će glavni grad BiH, u kojem će novogodišnja proslava trajati tri dana, kada će građani i turisti imati priliku uživati u tri koncerta i mnoštvu zabavnih sadržaja na ulicama Sarajeva.

Popularni bh. pjevač Sarajlije će, ali i sve one koji novogodišnje praznike odluče provesti u Sarajevu, uvesti u novu 2019. godinu ispred Vječne vatre. 

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra, Omladinski orkestar MuzikArt će ispred sarajevske katedrale izvesti najpoznatije klasične kompozicije i splet evergreen pjesama. Prve večeri Nove 2019., nastupit će Branko Đurić Đuro sa kultnim pop-rock bendom Bombaj štampa

Banja Luka: Trodnevno slavlje uz mnoštvo koncerata 

Banja Luka će Novu godinu dočekati sa Džinovićem, Joksimovićem i Samardžićem

Velike regionalne muzičke zvijezde Željko Samardžić, Haris Džinović i Željko Joksimović zabavljat će za Novu godinu na Trgu Krajine građane i goste trodnevnim koncertima.

Samardžić će nastupiti 30. decembra, u Novu godinu građane i turiste će uvesti Džinović, a Joksimović će održati koncert 1. januara 2019.

Za ovogodišnju, novu manifestaciju Banjalučka zima 2018/2019 pripremljen je bogat program, čija će kruna biti trodnevni koncerti tri muzička asa, a koja će trajati od 1. decembra 2018. do 1. februara 2019. 

Plavi orkestar, Frenkie-Kontra-Indigo i DJ Soul (FMJAM) i TNT Band na Trgu slobode u Tuzli 

Doček Nove 2019. godine u Tuzli - undefinedFoto: Turistička zajednica grada Tuzla

Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle organizirat će javni doček Nove 2019. godine na Trgu slobode.

Tuzlake će u najluđoj noći zabavljati Frenkie-Kontra-Indigo i DJ Soul (FMJAM) i TNT Band, dok će kao zvijezde večerni nastupiti popularna grupa Plavi orkestar.

Tačno u pola noći, na prelasku u 2019. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu. Za najmlađe će u nedjelju, 30. decembra biti organizovana proslava Dječije Nove godine.

Javni doček Nove 2019. godine na tuzlanskom Trgu slobode upotpunit će i tradicionalni novogodišnji bazar. 

Građani Bihaća Novu godinu će dočekati uz grupu Zoster 

Muzika, kultura, sport, gastronomija: Zoster kao kruna "Bihaćke zimske priče"

U novogodišnjoj noći posjetitelje na gradskom trgu zabavljat će grupa Zoster, koja Bišćanima i svima koji novogodišnju noć planiraju dočekati u gradu Bihaću, obećavaju dobru zabavu uz hitove sa četiri studijska albuma ove grupe, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

"Kada saberemo sve manifestacija i događanja koja su se tokom ove godine organizrala u Bihaću onda možemo reći da smo imali preko 60 dana u kojima je bila jedna ili više manifestacija i upravo ova manifestacija koja počinje za nekoliko dana našem gradu daje novu dimenziju promocije, a posebno tokom zime koja je po običaju siromašna sa kulturnim i zabavnim događajima", istakao je Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać. 

Crvena jabuka, Amel, Kice i Enes Begović Zenicu uvode u Novu godinu

Direktor JP RTV Zenica Nandino Škrbić, gostujući u specijalnom nedjeljnom izdanju emisije Popodne sa Vama, potvrdio je da će na otvorenom, 30. i 31. decembra u centru Zenice, zabavljati Crvena jabuka, Amel Ćurić, Enver Lugavić – Kice i Enes Begović.

Imena izvođača garantuju fantastičan muzički mix, koji će vjerujemo zadovoljiti različite ukuse, a njihova imena garantuju odličnu muzičku zabavu.

Dvodnevna novogodišnja fešta bit će otvorena koncertom Crvene jabuke, u nedjelju, 30. decembra, a u najluđoj noći, 31.12. Zeničani će uživati uz Amela, Kiceta i Enesa Begovića. Popularna grupa Crvena jabuka, uz čije su hitove odrastale brojne generacije, nakon duže pauze ponovo će nastupiti u Zenici. 

Mostarce će u 2019. godinu uvesti Zabranjeno pušenje i S.A.R.S. 

Mostarce će u 2019. godinu uvesti "Zabranjeno pušenje" i S.A.R.S.

Mostar će i ove godine dobiti doček Nove godine i Zimski grad na otvorenome. 

Grad Mostar i Tim Mostar 2024 u saradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK te Turističkom zajednicom organiziraju doček Nove godine na otvorenom i Zimski grad Mostar Winterville.

Cijeli program predstavljen je na konferenciji za medije, a ozvaničeno je i da će glavne zvijezde dočeka biti bendovi Zabranjeno pušnje i S.A.R.S. 

Dženan Lončarević zabavljat će Trebinjce 

Trebinjce će u Novu 2019. godinu uvesti popularni srbijanski pop pjevač Dženan Lončarević. 

Novogodišnji koncert bit će održan na otvorenom u centru grada, potvrđeno je iz gradske uprave. 

Hajdemo u planine - Bijelo dugme uoči Nove godine na Bjelašnici 

Za sve ljubitelje legendarne grupe Bijelo dugme proslava Nove godine će biti dva dana ranije, kada će biti održan njihov koncert na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. 

Mnogobrojne hitove izvodit će Alen Islamović, Mladen Vojčić Tifa te Goran Bregović sa svojim orkestrom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije