Devetu godinu zaredom: Snake Eater u klubu AG

Radiosarajevo.ba
Devetu godinu zaredom: Snake Eater u klubu AG
Foto: Arhiv / Snake Eater
Devetu godinu zaredom najglasniji sarajevski rock'n'roll bend Snake Eater zaključit će godinu koncertom u sarajevskom AG Clubu, 21. decembra 2019. godine.

Tradicija decembarskih koncerata započela je još 2010. godine, kada je Snake Eater organizirao prvi koncert u decembru proslavivši rođendan rock kraljeva rođenih na isti dan - Lemmyja Kilmistera i Seje, bubnjara Snake Eatera. Te iste godine menadžment Motorheada je prepoznao Snake Eater kao kolege i dao im blagoslov da izvode pjesme Motorheada u bilo kojem trenutku.

Izdavačka kuća One Records je 2018. godine objavila novi studijski album Snake Eatera, "Sam protiv svih", a Sarajlije već rade na nova dva albuma, na bosanskom i engleskom jeziku.
 
"Album na engleskom jeziku je zapravo kompilacija naših numera sa prva dva albuma sa novim tekstovima otpjevanim na engleskom, dok će novi autorski materijal na bosanskom činiti osnovu novog albuma. Neke od ovih pjesama publika će prvi put imati priliku čuti uživo u klubu AG, dok će snimanje uslijediti nedugo nakon ulaska u 2020. godinu", izjavio je basista Gospodin Emir.   
 
Vidimo se u klubu AG, 21.12.2019. Druženje počinje u 21:00h
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije