Cinema City: Stiže novi Marvelov hit i treći put učimo kako da dresiramo Zmaja

Radiosarajevo.ba
Cinema City: Stiže novi Marvelov hit i treći put učimo kako da dresiramo Zmaja
Foto: Cinema City / Novi filmovi u Cinema Cityju

Od 7. marta na repertoar Cinema Cityja stižu tri nova filmska naslova: Kapetanica Marvel, Dječak oluje i Kako da dresirate svog zmaja 3.

Kapetanica Marvel (Captain Marvel) je naučno-fantastična akcija, avantura u kojoj glavne uloge tumače Brie Larson, Jude Law i Samuel L. Jackson.

Priča Kapetanice Marvel prati razvoj Carol Denvers u jednu od najmoćnijih heroina Marvelovog filmskog svijeta u trenutku kad se Zemlja nalazi usred galaktičkog rata između dvije rase vanzemaljaca. Smještena u 1990-ima Kapetanica Marvel potpuno je nova avantura sačinjena od prethodno neviđenog dijela prošlosti Marvelovog filmskog svijeta...

Dječak oluje (Storm Boy) je porodična drama u kojoj glavne likove tumače Jai Courtney, Geoffrey Rush, David Gulpilil...

Prekrasna i suvremena adaptacija klasične australske priče Colina Thiela. Priča započinje kada Michael Kingley, uspješan umirovljeni poslovni čovjek i djed, počinje unučici pričati priču iz svog djetinjstva. Priču o dječaku koji je živio s ocem na izoliranom otoku u Južnoj Australiji i povezao se sa pelikanom, kojeg je kao dječak spasio i koji mu je promijenio život zauvijek. Njihove izuzetne avanture i vrlo posebna veza imaju dubok utjecaj na sve što mu se u budućnosti događalo te mu je dalo snagu da se dalje bori kroz život...

Kako da dresirate svog zmaja 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World) je animirana, akcija, avantura koja dolazi iz studija DreamWorks Animation, a donosi priču o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati. Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvorit će se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Kino publika imat će priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena!

Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kome naši junaci žive suočit će se sa najmračnijom prijetnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svijet za koji su mislili da postoji samo u mitovima.

Pored tri nova filmska naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju komediju Instant porodica u kojoj glavne uloge tumače Mark Wahlberg i Rose Byrne, zatim biografsku dramu, komediju nagrađenu sa tri nagrade Oscar Zelena knjiga: Vodič za život, te kriminalističku misteriju Replike sa Keanu Reevesom u glavnoj ulozi.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su još animirani hitovi Lego Film 2, Ralph ruši internet, Snježna kraljica: Zemlja zrcala.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije