Beogradski E-play svira u Tuzli, Sarajevu i Mostaru

Radiosarajevo.ba
Beogradski E-play svira u Tuzli, Sarajevu i Mostaru
0 / E-play
Jedan od najkvalitetnijih beogradskih alternativnih rock sastava dolazi na mini turneju po prvi but u Bosnu i Hercegovinu.

Tri BH kluba ugostiće ovaj bend po prvi put u našoj zemlji - klub Palma u Tuzli, u četvrtak 29.3., klub Cinemas Sloga u Sarajevu u petak 30.3., i OKC Abrašević u Mostaru u subotu 31.3.2018. godine.

Član ovog benda je i čuveni bubnjar Goran Ljuboja - Trut, koji je sa Rambom Amadeusom svirao 22 godine.

Bend E-play je krajem 2013. objavio album “Obični ljudi” sa koga su se ubrzo izdvojili hitovi “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica”. Tokom proteklih godine pesma “Divan Dan” osvaja prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobija i “Megafon” nagradu za najbollji singl godine. Iako ima preko milion pregleda na youtube, “Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.

Bend je trenutno u studiju gde snima svoj peti studijski album, a kao najavne singlove predstavili su pesme “Da budemo samo dobro” i “Srešćemo se neki drugi put”. E-Play najavljuje novi album za 2018. godinu.

E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nježne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu  samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “Dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvecena Milanu Mladenoviću...). Muzika ovog benda bila je često i dio soundtracka za filmove (Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura, itd.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije