Anita Šunjic osvojila snimanje pjesme i nastup

Radiosarajevo.ba
Anita Šunjic osvojila snimanje pjesme i nastup
0 / Anita Šunjic
Anita Šunjić, mlada i interesantna djevojka iz Mostara, koja sama piše tekstove i muziku za svoje pjesme, jednoglasno je izabrana kao pobjednica prvog Monumentovog takmičenja "New Musician or a Brand new Band".

Takmičenje je organizovano od strane Cluba Monument u saradnji sa bendom Sunday Stories, a Radio Sarajevo je bio medijski pokrovitelj ovog, nadamo se redovnog događaja.

Anita Šunjić je kao pobjednica osvojila snimanje autorske pjesme u profesionalnom studiju i pod producentskom palicom Damira Arslanagića, te komplet make over usluga u salonu The Feel (Adija Gašića). Anita će, kao pobjednica takmičenja, također održati solistički koncert 13.10.2017 godine, u
petak u Clubu Monument sa početkom u 22:00, te smo je ovom prilikom uhvatili u Sarajevu za kratki intervju.

Aniti smo čestitali na pobjedi, a na  neizbježno pitanje kakav je to osjećaj, odgovara:

"Hvala Vam za to i što ste od početka bili tu za sve nas. Još uvijek je sve svježe i nisam se mnogo odmakla u mislima od finalne noći i od proglašenja.. Nisam očekivala takav ishod, jer uvijek idem naprijed malim koracima i do sad nisam nikad osvojila nigdje prvo mjesto. To se mišljenje učvrstilo posebno nakon sto sam čula svoje odlične kolege i ponosna sam što smo se držali kao jedno te time pomogli organizaciji da se projekat još kvalitetnije iznese. Naravno, sretna sam jer se moj mali san nastavlja s novim uspjesima."

Anita ne voli da govori o sebi, toliko da joj je to i pomalo neugodno...

"Puštam da moje pjesme govore o mom karakteru i o tome kakav sam čovjek. Muzika je moj svijet, glavna vodilja, a najsretniji dan u životu mi je bio dan kad su mi kupili prvu gitaru u petoj godini.
Uvijek sam sanjala da sviram više instrumenata i da imam svoj studio. Prve pjesme napisala sam s 12 godina. Profesionalni rad krenuo je u bendu Venus 2006.godine, a kao najvažniji uspjeh ističem Rat bendova. Nakon raspada benda kreće moj samostalni rad, a tek ove godine izlazi prvi single: „Korak naprijed“ uz podršku Muzičke produkcije BHRT. Najveća želja mi je da moje pjesme budu nekom inspiracija i snaga."

Naravno, ima planove za budućnost, a koliko će oni sada češće uključivati Sarajevo, Anita kaže:

"Svaki dan je novi korak naprijed. Plan mi je da nastavim stvarati pjesme, aranžmane i da finaliziram svoj mali kućni studio. Iskreno voljela bih češće biti u Sarajevu, ali da to bude ako imam predstaviti nešto novo. Planiram unaprijediti svoj live nastup. Što se tiče nagrade slijedi dogovor oko termina snimanja te realizacija make-overa Adija Gašica kojem će se posebno obradovati moji prijatelji i roditelji."

S obzirom da Anita ima veći broj nesnimljenih autorskih pjesama, interesovalo nas je koju će iskoristiti za svoju nagradu - besplatno snimanje pjesme u studiju Damira Arlsanagića...

"Na jednom nastupu tijekom ovog takmičenja izjavila sam da se često zaljubim pa imam mnogo pjesama. Nije to baš tako često i postoje pjesme koje nisu posvećene i koje su nastale iz želje da napišem nešto novo. Imam oko 40 pjesama. Još prije takmičenja odlučila sam da će treći single biti pjesma Anđele, balada koja je po mom mišljenju moj najkvalitetniji rad do sada. Također niti jednu ne izvodim toliko emotivno. Radujem se suradnji s gospodinom Arslanagićem te jedva čekam da čujem njegovu viziju aranžmana moje pjesme."

Anita je mišljenja da ovakvi i slični projekti mogu pomoći razvoj BH muzičke scene, koju i sama prati...

"Mnogo godina pratim našu scenu i pokušala sam napraviti bazu podataka o aktivnim muzičarima i približiti nekadašnju scenu novom dobu, jer bilo je mnogo dobrih pjesama u periodu kad nismo imali internet i mreže. Postojale su top liste na tvu i odjednom je to sve nestalo. U BiH je mnogo popularnija muzika iz okolnih zemalja što pokazuju i liste, mreže te koncerti. Povećanjem broja ovakvih projekata raste i kvantitet i kvalitet BH muzičke scene."

Ulaz za sutrašnji koncert Anite Šunjić u klubu Monument je besplatan, te dame ovom prilikom imaju posebno piće dobrodošlice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije